Зоран Шеховац: Желимо у плеј-оф Премијер лиге

05.04.2023. 08:47
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Кошаркашице ОКК "Игман" експресним повратком у Премијер лигу обрадовале су све љубитеље кошарке у граду и шире.

Тренер дјевојака из Источног Сарајева, Зоран Шеховац поносан је на подвиг који су направиле његове изабранице. Оне су се у фуриозном ритму прошетале кроз Прву лигу Републике Српске, забиљеживши 14 побједа и само један пораз у регуларном дијелу. У плеј-офу су без пораза надвисиле своје ривале, новоградску "Слободу", у полуфиналу те теслићки "WBS" у завршној представи. Одлични стручњак за “Глас Српске” признаје да и у највишем рангу "Игман" има велике амбиције, али да је неопходна додатна селекција.

- Уз једно до два појачања бићемо конкурентни и желимо доћи до плеј-офа. То је циљ. Не желимо сваке године да се боримо за опстанак. Додуше, играли смо прошле године са истом екипом, али за нешто више требаће мало више финансија и подршке уопште. Надамо се свакако мало већој подршци града, мораћемо пронаћи и још неке спонзоре. Имамо са чиме да се похвалимо и шта да понудимо будућим партнерима. Такође, имали смо и подршку медија, а то нам је исто врло битно и тек ће бити у елити - рекао је Шеховац.

Шеф струке "Игмана" истиче тај једини пораз од "Будућности" у Бијељини, као својеврсну прекретницу сезоне. Додаје да су се дјевојке након њега уозбиљиле и схватиле да парола “лако ћемо” неће проћи.

- Против Бијељинки нисмо били у комплетном саставу, десио се и мањак концентрације и доживјели смо пораз. Послије тог пораза дјевојке су још јаче радиле и резултат сте могли видјети на крају. Стварно је била успјешна сезона. У њу смо ушли у истом саставу и нисмо сумњали у успјех. Све је ишло по плану, нисмо имали проблема с повредама. У полуфиналу и финалу плеј-офа дјевојке су такође биле на висини задатка. Имали смо простора да дамо шансу и млађим играчицама, што нам је веома битно. Видјели смо да можемо рачунати на њих и у будућности. Дефинитивно су пресудили квалитет и заједништво које су моје цуре показале. Имали смо тај костур екипе, која има искуство из Премијер лиге и то је исто нешто што нам је ишло у прилог и што нам је омогућило да остваримо овај резултат. Увијек може боље и сигуран сам да ћемо до октобра све посложити како треба и да ћемо бити право освјежење у Премијер лиги - закључио је Шеховац.

Хвала навијачима

Шеховац посебно истиче подршку публике. Сматра да су навијачи били додатни вјетар у леђа његовим дјевојкама.

- Иако смо имали нешто лошије термине у току сезоне публика је била уз нас и хвала им на томе. Када смо играли у вечерњем термину имали смо по 400 људи на трибинама. Поново смо оживјели женски спорт у Источном Сарајеву - истакао је Шеховац.

Коментари 0
Повезане вијести
Игман наступа на два турнира ове седмице Игман наступа на два турнира ове седмице
Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кошаркашки клубови (ФОТО) Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кош...
Ина Поповић: Побједом у дербију потврдићемо лидерску позицију Ина Поповић: Побједом у дербију потврдићемо лидерску позицију
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    18h 37m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    1h 32m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    5h 37m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    5h 41m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    17h 25m
    0