Зрињски разбио Вележ пред окршај у Бањалуци

18.10.2023. 18:59
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Фудбалери Зрињског савладали су данас на стадиону “Под Бијелим бријегом“ екипу Вележа са 3:0 у заосталој утакмици Премијер лиге БиХ.

“Племићи“ су лакше од очекиваног изашли на крај са градским ривалом, а са нова три бода наставили су потјеру за водећим Борцем. Бх. шампион сада има 21 бод, три мање у односу на Бањалучане, који вечерас такође играју заостали меч против Сарајева.

Зрињски је питање побједника ријешио у првом дијелу. Већ у 6.минути Марио Ћуже је након једног прекида погодио мрежу “рођених“ за 1:0. До краја првог полувремена још два гола у мрежи гостију, а оба пута је погађао стопер Слободан Јаковљевић (26, 45). У овом дијелу утакмици Вележ је погодио пречку.

У другом полувремену Зрињски је очекивано смањио гас, Вележ је имао већи посјед, али снаге за нешто више није имао, преносе Независне. Најбољу прилику имао је Гулашвили који је погодио стативу.

Зрињски је тако уписао четврту везану побједу, скочио на друго мјесто и на најбољи начин најавио велики дерби против Борца који се за викенд игра у Бањалуци. Биће то дерби досадашњег тока првенства и сусрет који ће дати много одговора у борби за прво мјесто.

Поредак: Борац 24, Зрињски 21, Сарајево 19, Широки Бријег 19, Вележ 17...

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО) Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    10h 4m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    12h 35m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 18m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    10h 10m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 25m
    0