Званично представљено Гран фондо Свјетско првенство

29.07.2021. 18:57
0
ИЗВОР: СРНА

У Источном Сарајеву данас су званично представљена два бициклистичка догађаја - "УЦИ Гран фондо ворлд серис" и "УЦИ Гран фондо гран Свјетско првенство", која ће бити и одржана у овом граду, а отворена је и канцеларија Гран фондо Свјетског првенства.

"УЦИ Гран фондо ворлд серис" биће одржан од 13. до 15. августа, а "УЦИ Гран фондо гран Свјетско првенство" од 5. до 10. октобра.

Градоначелник Источног Сарајева Лјубиша Ћосић рекао је да ће Свјетско бициклистичко првенство, уколико буде реализовано све што је планирано, бити догађај деценије у Источном Сарајеву.

-Велика је срећа што су се сви актери укључили. Мислим да ће и организациони одбор, који ће ускоро бити формиран, са предсједником /Милорадом/ Додиком на челу, показати озбиљност. Мислим да ће на квалитетан начин да стане иза свих активности које треба да одраде ови људи овдје који су техничкој организацији трке- изјавио је Ћосић новинарима.

Он је изразио задовољство што су сви нивои власти активно укључени, те што ће трке бити одржане у свим општинама, осим на Сокоцу, јер није могуће организовати због територијалне удаљености.

-На тај начин ћемо промовисати Источно Сарајево у потпуности- оцијенио је Ћосић и додао да ће се побринути да све институције одраде свој дио посла онако како је најбоље.

Ћосић је рекао да је планирано да у наредна два мјесеца, у сарадњи са Владом Републике Српске и надлежним предузећима, буде уређен стари пут преко Требевића, од Бруса до Јасика.

Он је поручио да је Источно Сарајево град добрих домаћина, те да се ових дана очекује и почетак Европског првенства у боксу за дјечаке.

-Кад се све ово заврши, добро је што ће Источно Сарајево остати на мапи свјетског бициклизма. Квалификационе трке за будућа свјетска првенства ће се одржавати овдје- рекао је Ћосић и додао да ће то привући велики број људи који ужива у бициклизму.

Директор Свејтског првенства Владимир Куваља рекао је да је до сада пријављено више од 400 учесника из 35 земаља, те да је око 10 одсто из Србије, БиХ и Хрватске, а да су остали из других земаља.

-Вјерујем да ће тај број сада расти. Поносан сам што смо успјели да сачувамо да Свјетско првенство у бициклизму остане у Републици Српској- рекао је Куваља и изразио увјерење да ће епидемиолошка ситуација бити добра, те да првенство неће бити одложено.

Помоћник министра за спорт у Влади Републике Српске Марио Ђуран рекао је да се ушло у финални дио организације.

-Источно Сарајево, односно Република Српска ће бити центар свијета за спортисте који се баве бициклизмом- рекао је Ђуран.

Он је захвалио Куваљи, за којег је истакао да је бициклизам у Републици Српској дигао на виши ниво.

Предсједник Бициклистичког савеза БиХ Тони Зорић рекао је да ће овај догађај бити од великог значаја за БиХ.

-То је најбоља промоција наше земље. Иде све по плану и вјерујем да ћемо нашу земљу успјети прославити на најбољи начин- рекао је Зорић и додао да БиХ има изузетне стазе.

Процјена је да ће учесници догађаја са својом пратњом остварити најмање 25.000 ноћења, па је, осим спортског, туристички и привредни значај изузетно важан. 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 47m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 2m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 37m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 24m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    19h 35m
    0