Звезда након 14 година освојила дуплу круну

26.05.2021. 10:23
0
ИЗВОР: mozzartsport.com

Након 120 минута без голова и јако лошег фудбала црвено-бијели бољим извођењем пенала дошли су до трофеја.

Послије 14 година дупла круна стиже на Маракану. Јунак бројних великих успјеха Црвене звезде посљедњих година, Милан Борјан, поново је заблистао, у пенал серији је скинуо два посљедња једанаестерца играчима Партизана и свом клубу донио трофеј Купа Србије којег дуго није било у трофејној сали црвено-бијелих. Послије 120 минута отужног фудбала, утисак је да одавно није био гори, Борјан је искорачио испред свог тима и понио епитет јунака утакмице - 0:0, пеналима 4:3.

Блистава је сезона за Звезду, нова титула првака Србије, одличан наступ на европској сцени и као круна је стигао Куп. Дејан Станковић је успио у првој цијелој, самосталној сезони, да оствари оно што бројни његови претходници нису.

Партизан је одиграо слабу утакмицу, ништа бољу није одиграо ни побједник, али од црно-бијелих се очекивало да покажу више, јер су они играли за спас сезоне, за шансу да лошу сезону на два фронта поправе успјехом на трећем. Када се подвуче црта, Партизан нема чиме да се похвали за ову такмичарску годину.

Сваки нови сусрет вјечитих ривала све је веће разочарање, све је мање садржајан, све више личи на меч два школска одјељења нижих разреда у којима играчи не владају савршено лоптом. Премало креативности, премало акција за аплаузе, а поготово када је Куп у питању одавно нисмо видјели утакмицу ова два клуба са бар два гола.

Жеља се не може оспорити, али су играчи оба тима од првог минута дјеловали као издуван балон. Није било пресинга, трчања у високом ритму, много се гријешило у додавањима, а контре су биле доста спорије него обично. Колико год се трудили, крај је сезоне и замор материјала је био примјетан. Једино је на висини и овог пута била “туча”, мали милион фаулова, толико да су судији Јовановићу почели да се причињавају и неки којих није било.

Звезда је боље отворила меч, одмах је имала прилику преко Фалчинелија, којем овај можда и посљедњи меч у дресу Звезде баш није био таличан. Имао је одличну шансу и у 24. минуту, па још једну, колосалну, покушај петом пред крај полувремена са три метра од гола, али ни тада није био прецизан. У очају се хватао за главу, лупао о земљу, питајући се шта би требало да уради данас да би постигао гол.

Катаи је највише правио проблем Партизану, међутим те двије-три најбоље прилике створене су преко десне стране, када је Гајић слао центаршутеве на петерац.

Партизан се поново оријентисао на контре, али без Такуме Асана то је 30 одсто слабији тим. Спорији тим. Мање опасни тим. У позиционој игри црно-бијели готово да нису ништа могли, Марковић и Јојић су губили дуеле, али једна сјајна комбинација из аута могла је да донесе вођство Партизану, када је Марковић проиграо Јовића, а млади фудбалер није лијепо захватио лопту да би је послао у гол.

Осим тога имао је Станојевићев тим један добар покушај Јојића ван шеснаестерца, који је Борјан укротио и још једну добру прилику Јовића, која је завршила крај гола.

Најбољи период утакмице је био двадесет минута између 60. и 80. када се и Партизан отворио и почео да игра, да пасовима по земљи долази до шеснаестерца Црвене звезде. Но, најбоље прилике имали су црвено-бијели преко Милуновића, који је главом послије корнера шутирао право у Стојковића, а који минут касније је Фалчинели погодио на гол-линији цио блок играча. Талија дефинитивно није била на његовој страни.

Продужеци су донијели велику офанзиву Партизана, из које се родила једна велика шанса, за Шћекића када је киксирао Борјан, али је Гобељић зауставио лопту прије него што је прешла линију.

Код пенала смо видјели нешто што до сада нисмо, да се играчи два тима потуку усред серије, након трећег пенала. И да Стојковић добије други жути картон, али је остао да брани пенале до краја.

Прекид је лошије пао Партизану: Борјан је прочитао катастрофалног Јојића, а онда и голобрадог Штулића и кренуло је славље црвено-бијелих. Додуше, уз један окршај играча два тима и развлачење по терену прво...

Финале Купа Србије

Црвена звезда - Партизан 0:0, пеналима 4:3

Стадион Рајко Митић

Без присуства публике

Судија: Срђан Јовановић

Жути картони: Бен, Гобељић (Црвена звезда), Л. Марковић, Здјелар, Миљковић, Стојковић, Станојевић (Партизан)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Борјан – Гајић (72. Гобељић), Милуновић, Панков, Родић – Саного, Бен (101. Крстовић), Иванић (91. Дегенек), Канга (66. Николић), Катаи (72. Срнић) – Фалчинели (91. Вукановић)

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић – Миљковић, С. Марковић (46. Остојић), Вујачић, Урошевић (111. Живковић) – Здјелар (106. Стевановић), Шћекић – Л. Марковић (72. Лутовац), Јојић, Јовић (72. Натхо) – Холендер (88. Штулић)

Коментари 0
Повезане вијести
"Црвена звезда" освојила титулу првака "Црвена звезда" освојила титулу првака
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 37m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 33m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 37m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 30m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 27m
    0