Звезда прегазила Асвел

06.10.2023. 21:50
0
ИЗВОР: sport.dc

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Асвел у првој утакмици нове сезоне Евролиге резултатом 94:73.

У крцатој “Штарк Арени” црвено-бели су одиграли сјајну утакмицу, кренули силовито ношени сјајном атмосфером отворили су утакмицу шутем за три поена 6-6 и практично већ тада усмерили утакмицу у правом смеру. Предност је из минута у минут расла до максималних +22, али је екипа АСВЕЛ-а показала да је чврст ривал, претила је француска екипа у другом полувремену пришла и на -12 али су црвено-бели увек узвраћали тројкама или добрим решењима у нападу.

Сјајној атмосфери при повратку у највећу дворану на Балкану допринела су многа позната лица, наши БоришаСиманић, Новак Ђоковић, па Стефан Марковић који је добио овације на полувремену и дрес као успомену на сјајне две године у црвено-белом дресу!,

Најефикаснији је у победничкој екипи био Шабаз Нејпир са 21 поеном, док је Рокас Гедраитис додао 17. Код Асвела је Жофри Ловерња имао 18 поена, а по 13 су додали Скот, Де Коло и Луваву-Кабаро.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АСВЕЛ 94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18)

Београдска арена.

Гледалаца: око 19.000;

Судија: Фернандо Роша, Кармело Патернико, Пјотр Пастусјак.

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић -, Теодосић 3, Ханга 7 (4ск, 3ас, 2ук), Митровић 9, Лазић 6, Симоновић 14, Нејпир 21 (5/8 за три), Тоби -, Илић 5 (5ск), Недовић 12 (3ск, 3ас), Гиедраитис 17 (5ск, 4ас, 2ук), Кузмић -.

АСВЕЛ: Скот 13, Ли 7 (9ас, 3ск, 2ук, 4из), Ловерњ 18 (6ск), Луваву 13, Дало -, Е. Џексон -, Де Коло 13 (5ас), Егбуну 7, Фал -, Ндијаје -, Ноам -, Ф. Џексон 2.

Тренер Душко Ивановић:

- Веома битна утакмица и победа за нас. Сваки пут је прва утакмица тешка и опасна. Све смо направили позитивно, одиграли смо одлично полувреме, уз изузетне проценте шута за три поена. Победили смо, али је јасно да морамо да будемо бољи, морамо да напредујемо. Неће сваког дана бити овакви проценти шута - рекао је Ивановић и додао:

- Играчи су били свесни колико је ово била опасна утакмица. Имали су изузетну енергију на терену, у првом полувремену заиста одлични. Била су три-четири заиста тешка пропуста, али у следећим утакмицама морамо да поправимо нашу одбрану. Морамо много боље у одбрани и стрпљивије у нападу - рекао је Ивановић на конференцији за новинаре.

Црвено-беле у недељу очекује дерби 2.кола АБА лиге против Цедевита Олимпије у промењеном термину од 19.45 часова у Арени, а наредни меч у Евролиги црвено-беле очекује у Каунасу наредног петка.

Коментари 0
Повезане вијести
"Црвена звезда" освојила титулу првака "Црвена звезда" освојила титулу првака
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 31m
    4
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 12m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 11m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 23m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 17m
    0