Митрополит Хризостом: Тешко је љубити Бога у доба материјализма и егоизма

14.01.2020. 18:23
0
ИЗВОР: Srna

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом рекао је током Свете архијерејске литургије у Храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима да је тешко данас љубити Бога у вријеме материјализма и вријеме када су сви људи окренути своме егоизму.

"Нарочито у данашње вријеме када видимо колико су се људи одвојили једни од других и колико су завидни, свадљиви и увредљиви видимо колико је тешко испунити завјет и заповијест Божију. Управо Господ даје снаге својим примјером да можемо све то испунити", рекао је митрополит дабробосански.

Његово високопреосвештенство честитао је вјерујућем народу 2020. годину, уз поруку да је почетак године прилика да се исти посао ради на нов и бољи начин.

-У нову годину улазимо са вјером и надом, молећи се да нам Господ да снаге, крепости и своје божанске благодети да година буде боља него претходна. Када славимо почетак нове годину сјећамо се свега што је Господ за нас учинио и оно што ми треба за Господа да чинимо – само једно – да га љубимо као што љубимо самог себе, свим срцем и друшом својом- рекао је владика Хризостом.

Према његовим ријечима, онај који љуби све има, а љубав према Господу и љубав према ближњем свом су двије заповијести Новог завјета које Господ тражи.

Владика Хризостом је рекао да је данас и успомена на Светог Василија, једног од највећих светитеља који је живио у четвртом вијеку.

-Свети Василије Велики је био велики теолог. У четвртом вијеку када се из саме Цркве појавио велики непријатељски покрет према Христу, Цркви и Господу. Управо се у то вријеме, најтеже по Цркву, појавио Свети Василије који је устао у одбрану Цркве и допринио да побиједи Православна црква и православно учење- рекао је владика Хризостом.

Митрополит дабробосански благословио је сваки нови почетак уз жељу да 2020. година буде срећна и успјешна, прије свега духовно, али и материјално, уз молитву Господу за избављење од искушења.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    16h 44m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    13h 16m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    16h 0m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    11h 38m
    0
  • Данас Марковдан
    20h 26m
    0