Начелник општине Источна Илиџа посјетио демобилисног борца Горана Мочевића

08.11.2019. 15:12
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

На иницијативу Општинске организације Црвеног крста, начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић и члан предсједништва борачке организације Републике Српске испред породица погинулих бораца, Немања Мочевић, данас су посјетили Горана Мочевића и том приликом изразили жељу да у оквиру могућности, помогну овом демобилисаном борцу и на тај начин бар мало олакшају живот њему и његовој породици.

-Бригу о демобилисаним борцима треба да води првенствено држава и да се на један системски начин ријеше проблеми ове популације, али на жалост то је нешто што се не ради на том нивоу и на такав начин - истакао је Божовић.

Важно је напоменути да је Горан Мочевић био запослен у предузећу ФАМОС А.Д Источно Сарајево гдје је након 22 године радног стажа проглашен технолошким вишком услијед приватизације предузећа. Упркос чињеници да се ради о демобилисаном борцу који је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату изгубио два брата, прекид радног односа је био неминован због немоћи државе да спријечи пропадање некадашњег привредног гиганта. Све ово је додатно погоршало Гораново здравствено стање.

-Локална заједница настоји да посвети довољно пажње овој категорији становништва, али је неопходно да се укључе све организације и појединци са територије наше општине, попут Црвеног крста, препознају потребе најугроженије популације, покрену иницијативу и саједно са предствницима локалне заједнице раде на рјешавању појединачних проблема демобилисаних бораца, социјално угрожених, као и свих осталих становника наше општине којима је помоћ потребна - рекао је Божовић.

Божовић истиче да не желе да политизују овај случај, нити да причају о надлежностима и пребацују кривицу са једних на друге, него да искрено и од срца помогну Горану и олакшају даље функционисање ове породице.

-У конкретном случају ја, као начелник ћу донирати средства за реновирање купатила породици, а Црвени крст ће покренути иницијативу за прикупљање новчане помоћи. Прикупљена средства ће бити искориштена у складу са потребама породице Мочевић. Такође, учинићемо све да Горан добије упутницу за неопходно болничко лијечење како би се његово здравствено стање бар мало поправило – рекао је Божовић.

Он је поздравио иницијативу Општинске организације Црвеног крста и позвао све организације и појединце са територије општине да указују на све проблеме које уоче у овој локалној заједници.

а не желим да идеализујем било шта и било кога. Проблеми се могу ријешити само ако их препознамо и указујемо на њих -  закључио је Божовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 27m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 42m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 33m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 0m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 52m
    0