Načelnik opštine Istočna Ilidža posjetio demobilisnog borca Gorana Močevića

08.11.2019. 15:12
0
IZVOR: istocnailidza.net

Na inicijativu Opštinske organizacije Crvenog krsta, načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović i član predsjedništva boračke organizacije Republike Srpske ispred porodica poginulih boraca, Nemanja Močević, danas su posjetili Gorana Močevića i tom prilikom izrazili želju da u okviru mogućnosti, pomognu ovom demobilisanom borcu i na taj način bar malo olakšaju život njemu i njegovoj porodici.

-Brigu o demobilisanim borcima treba da vodi prvenstveno država i da se na jedan sistemski način riješe problemi ove populacije, ali na žalost to je nešto što se ne radi na tom nivou i na takav način - istakao je Božović.

Važno je napomenuti da je Goran Močević bio zaposlen u preduzeću FAMOS A.D Istočno Sarajevo gdje je nakon 22 godine radnog staža proglašen tehnološkim viškom uslijed privatizacije preduzeća. Uprkos činjenici da se radi o demobilisanom borcu koji je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubio dva brata, prekid radnog odnosa je bio neminovan zbog nemoći države da spriječi propadanje nekadašnjeg privrednog giganta. Sve ovo je dodatno pogoršalo Goranovo zdravstveno stanje.

-Lokalna zajednica nastoji da posveti dovoljno pažnje ovoj kategoriji stanovništva, ali je neophodno da se uključe sve organizacije i pojedinci sa teritorije naše opštine, poput Crvenog krsta, prepoznaju potrebe najugroženije populacije, pokrenu inicijativu i sajedno sa predstvnicima lokalne zajednice rade na rješavanju pojedinačnih problema demobilisanih boraca, socijalno ugroženih, kao i svih ostalih stanovnika naše opštine kojima je pomoć potrebna - rekao je Božović.

Božović ističe da ne žele da politizuju ovaj slučaj, niti da pričaju o nadležnostima i prebacuju krivicu sa jednih na druge, nego da iskreno i od srca pomognu Goranu i olakšaju dalje funkcionisanje ove porodice.

-U konkretnom slučaju ja, kao načelnik ću donirati sredstva za renoviranje kupatila porodici, a Crveni krst će pokrenuti inicijativu za prikupljanje novčane pomoći. Prikupljena sredstva će biti iskorištena u skladu sa potrebama porodice Močević. Takođe, učinićemo sve da Goran dobije uputnicu za neophodno bolničko liječenje kako bi se njegovo zdravstveno stanje bar malo popravilo – rekao je Božović.

On je pozdravio inicijativu Opštinske organizacije Crvenog krsta i pozvao sve organizacije i pojedince sa teritorije opštine da ukazuju na sve probleme koje uoče u ovoj lokalnoj zajednici.

-Ja ne želim da idealizujem bilo šta i bilo koga. Problemi se mogu riješiti samo ako ih prepoznamo i ukazujemo na njih -  zaključio je Božović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Božović: Poštovati žrtvu sarajevskih Srba u egzodusu Božović: Poštovati žrtvu sarajevskih Srba u egzodusu
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    12h 17m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    9h 46m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    9h 4m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    4h 0m
    0
  • Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
    8h 28m
    0