Нема посла за бившег борца без чланске књижице ?! (ВИДЕО)

10.01.2020. 10:27
0
ИЗВОР: BN

Недељко Радовић из Вишеграда је учесник одбрамбено-отаџбинског рата од првог дана. Прошао је све битке и бојеве, два пута је рањаван и ратни је војни инвалид 70 одсто.

 Са супругом Невенком је изродио четворо дјеце. И што је нормално за очекивати за све ово следила би награда бар  добар посао како би прехранио породицу и живио живот достојним човјека. Али није тако.

-Моја породица живи од моје инвалиднине 290 КМ и дјечијег додатка од 39 КМ које супруга прима за четврто дијете. Да не би били биједа морамо нешто да посијемо на њиви али све је то мало и недовољно- каже Радовић.

Радовић, каже, да се за посао обраћао на разне адресе. Писао челницима општине Вишеград, борачке организације, предузећу „ХЕ на Дрини“ и предсједнику Републике Српске.

-Али џаба, стизали су само негативни одговори- јада се Радовић.

Овог прекаљеног  борца ВРС највише боли страначко запошљавање и услов да би добио посао да мора да агитује за неку странку.

„Највише што ме погодило у свему овоме било је  кад сам се обратио  предсједнику локаног СНСД Перу Петровићу, коме сам донио сву борачку и медицинску докуменацију, тражећи посао. Он ми је рекао да треба да се учланим у његову странку и да гласам, али да то поткријепим снимком листића и још да сакупим одређен број гласова да би ме запослио. Још је казао да и његова дјеца морају да једу хљеб исто као и моја и да она зависе од гласача“, прича Радовић.

И што  је скоро невјероватно шесточлана породица годинама  живи у гарсоњери од 40 метара квадратних. За Божић су једва прикупили  новац да купе печеницу и прославе га као и њихове комшије и пријатељи.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Помен за 28 српских бораца страдалих у једном дану на брду Меремишље Помен за 28 српских бораца страдалих у једном дану на брду Меремишље
Прекид електричне енергије у Сокоцу и Вишеграду Прекид електричне енергије у Сокоцу и Вишеграду
Нормализован саобраћај на путу Вишеград-Вардиште Нормализован саобраћај на путу Вишеград-Вардиште
Најчитаније
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    19h 41m
    0
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    21h 18m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    20h 12m
    0
  • Крађа грађевинског материјала у Источној Илиџи
    22h 39m
    0
  • Мртве рибе плутају по мору
    17h 20m
    0