Nema posla za bivšeg borca bez članske knjižice ?! (VIDEO)

10.01.2020. 10:27
0
IZVOR: BN

Nedeljko Radović iz Višegrada je učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata od prvog dana. Prošao je sve bitke i bojeve, dva puta je ranjavan i ratni je vojni invalid 70 odsto.

 Sa suprugom Nevenkom je izrodio četvoro djece. I što je normalno za očekivati za sve ovo sledila bi nagrada bar  dobar posao kako bi prehranio porodicu i živio život dostojnim čovjeka. Ali nije tako.

-Moja porodica živi od moje invalidnine 290 KM i dječijeg dodatka od 39 KM koje supruga prima za četvrto dijete. Da ne bi bili bijeda moramo nešto da posijemo na njivi ali sve je to malo i nedovoljno- kaže Radović.

Radović, kaže, da se za posao obraćao na razne adrese. Pisao čelnicima opštine Višegrad, boračke organizacije, preduzeću „HE na Drini“ i predsjedniku Republike Srpske.

-Ali džaba, stizali su samo negativni odgovori- jada se Radović.

Ovog prekaljenog  borca VRS najviše boli stranačko zapošljavanje i uslov da bi dobio posao da mora da agituje za neku stranku.

„Najviše što me pogodilo u svemu ovome bilo je  kad sam se obratio  predsjedniku lokanog SNSD Peru Petroviću, kome sam donio svu boračku i medicinsku dokumenaciju, tražeći posao. On mi je rekao da treba da se učlanim u njegovu stranku i da glasam, ali da to potkrijepim snimkom listića i još da sakupim određen broj glasova da bi me zaposlio. Još je kazao da i njegova djeca moraju da jedu hljeb isto kao i moja i da ona zavise od glasača“, priča Radović.

I što  je skoro nevjerovatno šestočlana porodica godinama  živi u garsonjeri od 40 metara kvadratnih. Za Božić su jedva prikupili  novac da kupe pečenicu i proslave ga kao i njihove komšije i prijatelji.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pomen za 28 srpskih boraca stradalih u jednom danu na brdu Meremišlje Pomen za 28 srpskih boraca stradalih u jednom danu na brdu Meremišlje
Prekid električne energije u Sokocu i Višegradu Prekid električne energije u Sokocu i Višegradu
Normalizovan saobraćaj na putu Višegrad-Vardište Normalizovan saobraćaj na putu Višegrad-Vardište
Najčitanije
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    21h 41m
    0
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    23h 18m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    22h 12m
    0
  • Mrtve ribe plutaju po moru
    19h 20m
    0
  • Planirani prekidi električne energije
    5h 9m
    0