Уручено 85 комплета књига за ученике

02.09.2019. 18:46
0
ИЗВОР: Катера

Удружење - Мајка и дијете - из Сокоца уручило је дјеци, која су њихови чланови, 85 комплета уџбеника, за трећи и четврти разред основне школе, а чија је вриједност 12.000 конвертибилних марака.

Према ријечима предсједника овог удружења Славице Цуровић уџбеници се додијељују ученицима из вишечланих породица у којима су мајке незапослене.

- Средства за куповину уџбеника обезбијеђена су захваљујући општини Соколац и начелнику Миловану Бјелици, који помаже породице са троје и више дјеце и редовно обезбјеђује средства за рад овог удружења - изјавила је Цуревићева.

- Поред 85 уручених комплета, ученицима трећег и четвртог разреда, данас је уџбенике добило и неколико дјеце виших разреда. Успјели смо тиме да обухватимо све социјалне категорије и породице у стању социјалне потребе, а које нису чланови овог удружења. Наш циљ је да подстакнемо наталитет на подручју локалне заједнице - рекао је начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Удружење - Мајка и дијете - окупља више од 200 чланова, углавном из вишечланих породица у којима су мајке без посла.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе
Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику" Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    16h 55m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    6h 51m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    18h 42m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    14h 22m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    17h 42m
    0