Предсједник Србије поручио да је циљ састанка очување мира

20.09.2019. 11:52
0
ИЗВОР: Срна

Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је да ће сутра у Београду разговарати са представницима свих значајнијих политичких странака у Републици Српској у жељи да се сачува мир у региону.

– Доћи ће и предсједник (СНСД Милорад) Додик, доћи ће и (лидер СДС) Мирко Шаровић, доћи ће вјерујем и (лидер ПДП Бранислав) Бореновић и многи други и разговараћемо о томе јер ми желимо да очувамо мир за српски народ да се изборимо за мир, да не угрозимо ни напредак Србије јер ми брже напредујемо него други – каже Вучић.

Вучић је за Телевизији Пинк рекао да Србији не треба заустављање тог напретка “ни на који начин и ни по коју цијену”.

– Нама треба мир. Зато наша ситуација није нимало лака, јер сад када одем било гдје у свијет, у складу са Дејтонским споразумом, питају нас и за ситуацију у БиХ, а ја им кажем – “Ми се не мијешамо у њихове односе” – додао је Вучић.

Он је рекао да се Србија није мијешала ни када су Црна Гора, Сјеверна Македонија, БиХ причале и причају о НАТО.

– Увијек смо ћутали и рекли да је то њихово унутрашње питање. Ми смо војно неутрални. Зато ћемо и да се наоружавамо и опремамо тако да би могли да бранимо своје небо, своју земљу од сваког – истакао је предсједник Србије.

Према његовим ријечима, суштина је да се ствари у региону компликују и боље их је рјешавати сада него остављати за неко будуће вријеме.

– Јер у том будућем времену једна искра може да направи проблеме за све нас, а ја се надам да их нико не жели, а сигуран сам да их Србија не жели – рекао је предсједник Србије.

Он је уочи одласка у Њујорк рекао да ће тамо бити веома тешко јер ће доминантна тема бити Косово и Метохија, али и прилика да током важних билатералних састанака поново изнесе ставове Србије о том питању.

– Чека нас тешка јесен када је у питању Космет – поручио је предсједник Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 41m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 13m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    11h 57m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    7h 35m
    0
  • Данас Марковдан
    16h 23m
    0