Продужено финансирање здравствених услуга до 30. априла

24.03.2020. 10:44
0
ИЗВОР: Srna

Фонд здравственог осигурања Републике Српске донио је одлуку да продужи финансирање здравствених услуга у јавним здравственим установама за све грађане и осигуране и неосигуране до 30. априла, саопштено је из ове установе.

Из Фонда наводе да то значи да су до тада сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице.

-Здравствене услуге које се обаве до 30. априла ове године финансира Фонд- наводи се у саопштењу.

Подсјећа се да је првобитна одлука Фонда пратећи препоруке Владе Републике Српске и у циљу спречавања ширења вируса корона била да до 31. марта финансира здравствене услуге.

-Овом одлуком финансирање здравствених услуга за сво становништво продужава се до 30. априла и то се односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још нису регулисали свој статус- наводи се у саопштењу.

Из Фонда напомињу да, поштујући препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације, Фонд ради ограниченим капацитетом уз могућност рада од куће, али да и даље несметано обавља своју функцију, попут набавке лијекова и других хитних ствари.

-Апелујемо још једном на грађане да без пријеке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту- наводи се у саопштењу.

Фонд ће и даље да пратити епидемиолошке смјернице и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Грађани и даље све информације о здравственом осигурању, као и о раду Фода могу да добију путем телефона од заштитника права на број 051/226 - 870, као и путем мејл адресе zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org.

Коментари 0
Повезане вијести
Федерални фонд мора да исплати погребни трошак и корисницима у Српској Федерални фонд мора да исплати погребни трошак и корисницима у Српској
Промјена породичног љекара, педијатра и гинеколога од 1. септембра до 31. октобра Промјена породичног љекара, педијатра и гинеколога од 1. септембра до 31. октобра
Од сутра на рецепт нових шест лијекова Од сутра на рецепт нових шест лијекова
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  6h 45m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  23h 40m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  9h 22m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  12h 24m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  9h 33m
  0