Радови на колектору за отпадне воде за Подроманију

22.08.2019. 15:03
0
ИЗВОР: СРНА

Завршено је 85 одсто радова на изградњи главног колектора за отпадне воде од Сокоца до села Кула, укупне вриједности 1.264.000 КМ /са ПДВ-ом/, рекао је Срни Драган Сарић, директор фирме „Хигра“ из Бијељине која је извођач.

Сарић је навео да техничких проблема нема и да све тече према плану, те да ће главни колектор бити у потпуности завршен за седам дана, секундарни до краја септембра, а сви прикључци на ову мрежу до краја октобра.

Он је истакао да је овим пројектом обухваћена изградња главног колектора од Сокоца до Куле, са секундарним колекторима и прикључцима у насељу Подроманија.

Сарић је нагласио да је циљ пројекта да буду прикупљене отпадне воде из Подроманије и одведене до села Кула на Гласиначком пољу, посредством главног колектора на који ће у наредној фази бити прикључени секундарни колектори из насеља Мајдани и Брезјак, те градска канализација која сада иде у поток Решетница.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица подсјетио је да је изградња главног колектора од Подроманије до Куле дио треће компоненте великог пројекта „Снабдијевање водом и канализација у општини Соколац“ укупне вриједности око 6.000.000 КМ.

Он је рекао да је вриједност радова у оквиру треће компоненте већа од 2.000.000 КМ и подразумијева рјешавање главног вода од приградских насеља Подроманија, Брезјак и Мајдани до села Кула.

Бјелица је потврдио да ће за два мјесеца бити у потпуности завршени радови на дијелу треће компоненте, која подразумијева рјешавање прикупљања отпадних вода са подручја Подроманије и дијела села Бјелосављевићи.

Он је нагласио да је вриједност изградње главног колектора и секундарне мреже од Подроманије до Куле 1.264.000 КМ, а главних канализационих колектора од насеља Брезак и Мајадни до Куле више од 800.000 КМ.

Бјелица је рекао да је главни канализациони вод у дужини од 6.000 метара од Подроманије до Бјелосавлејвића у потпуности урађен и сада се ради секундарна мрежа и око 250 прикључака.

Он је навео да ће на овај вод бити прикључени Специјална психијатријска болница, Завод за форензичку психијатрију, „Романијапутеви“ и сви привредни субјекти и домаћинства на подручју мјесних заједница Подроманија и Бјелосављевићи.

-Захваљујући уштедама оствареним на тендеру на ову канализациону мрежу ће бити прикључено и неколико десетина домаћинстава у селу Бјелосављевићи која нису били предвиђена пројектом - рекао је Срни начелник општине Соколац.

Он је истакао да је укупна дужина секундарне канализационе мреже која ће бити изграђена овим пројектом око 15 километара и да је дужина главног вода шест километара.

У оквиру великог пројекта „Снабдијевање водом и канализација у општини Соколац“ започетог 2017. реализоване су двије компоненте, а реализација треће укупне вриједности око 200.000 КМ почела је почетком грађевинске сезоне ове године.

Трећом компонентом је предвиђена изградња главног канализациног колектора и секундарне мреже од приградских насеља Мајдани, Брезак, Подроманија до главног примаоца у селу Кула. 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Због судара шест возила обустављен саобраћај у мјесту Подроманија Због судара шест возила обустављен саобраћај у мјесту Подроманија
Радивоје Абазовић пензионерске дане обогаћује израдом гусала и плоски Радивоје Абазовић пензионерске дане обогаћује израдом гусала и плоски
Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 27m
    0
  • Слани мафини
    13h 48m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 43m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 37m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 6m
    3