Radovi na kolektoru za otpadne vode za Podromaniju

22.08.2019. 15:03
0
IZVOR: SRNA

Završeno je 85 odsto radova na izgradnji glavnog kolektora za otpadne vode od Sokoca do sela Kula, ukupne vrijednosti 1.264.000 KM /sa PDV-om/, rekao je Srni Dragan Sarić, direktor firme „Higra“ iz Bijeljine koja je izvođač.

Sarić je naveo da tehničkih problema nema i da sve teče prema planu, te da će glavni kolektor biti u potpunosti završen za sedam dana, sekundarni do kraja septembra, a svi priključci na ovu mrežu do kraja oktobra.

On je istakao da je ovim projektom obuhvaćena izgradnja glavnog kolektora od Sokoca do Kule, sa sekundarnim kolektorima i priključcima u naselju Podromanija.

Sarić je naglasio da je cilj projekta da budu prikupljene otpadne vode iz Podromanije i odvedene do sela Kula na Glasinačkom polju, posredstvom glavnog kolektora na koji će u narednoj fazi biti priključeni sekundarni kolektori iz naselja Majdani i Brezjak, te gradska kanalizacija koja sada ide u potok Rešetnica.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica podsjetio je da je izgradnja glavnog kolektora od Podromanije do Kule dio treće komponente velikog projekta „Snabdijevanje vodom i kanalizacija u opštini Sokolac“ ukupne vrijednosti oko 6.000.000 KM.

On je rekao da je vrijednost radova u okviru treće komponente veća od 2.000.000 KM i podrazumijeva rješavanje glavnog voda od prigradskih naselja Podromanija, Brezjak i Majdani do sela Kula.

Bjelica je potvrdio da će za dva mjeseca biti u potpunosti završeni radovi na dijelu treće komponente, koja podrazumijeva rješavanje prikupljanja otpadnih voda sa područja Podromanije i dijela sela Bjelosavljevići.

On je naglasio da je vrijednost izgradnje glavnog kolektora i sekundarne mreže od Podromanije do Kule 1.264.000 KM, a glavnih kanalizacionih kolektora od naselja Brezak i Majadni do Kule više od 800.000 KM.

Bjelica je rekao da je glavni kanalizacioni vod u dužini od 6.000 metara od Podromanije do Bjelosavlejvića u potpunosti urađen i sada se radi sekundarna mreža i oko 250 priključaka.

On je naveo da će na ovaj vod biti priključeni Specijalna psihijatrijska bolnica, Zavod za forenzičku psihijatriju, „Romanijaputevi“ i svi privredni subjekti i domaćinstva na području mjesnih zajednica Podromanija i Bjelosavljevići.

-Zahvaljujući uštedama ostvarenim na tenderu na ovu kanalizacionu mrežu će biti priključeno i nekoliko desetina domaćinstava u selu Bjelosavljevići koja nisu bili predviđena projektom - rekao je Srni načelnik opštine Sokolac.

On je istakao da je ukupna dužina sekundarne kanalizacione mreže koja će biti izgrađena ovim projektom oko 15 kilometara i da je dužina glavnog voda šest kilometara.

U okviru velikog projekta „Snabdijevanje vodom i kanalizacija u opštini Sokolac“ započetog 2017. realizovane su dvije komponente, a realizacija treće ukupne vrijednosti oko 200.000 KM počela je početkom građevinske sezone ove godine.

Trećom komponentom je predviđena izgradnja glavnog kanalizacinog kolektora i sekundarne mreže od prigradskih naselja Majdani, Brezak, Podromanija do glavnog primaoca u selu Kula. 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Zbog sudara šest vozila obustavljen saobraćaj u mjestu Podromanija Zbog sudara šest vozila obustavljen saobraćaj u mjestu Podromanija
Radivoje Abazović penzionerske dane obogaćuje izradom gusala i ploski Radivoje Abazović penzionerske dane obogaćuje izradom gusala i ploski
Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 14m
    0
  • Slani mafini
    16h 35m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 30m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 24m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 53m
    3