У Хан Пијеску за замјену вањске столарије на Гимназији планиране 54.332 КМ

22.11.2019. 10:40
0
ИЗВОР: Srna

На згради Гимназије у Хан Пијеску у току је замјена вањске столарије, за шта су планиране 54.332 КМ, од чега је Развојни програм UN /UNDP/обезбиједио 39.237 КМ, а општина 15.095 КМ.
Самостални стручни сарадник за урбанизам и грађевинарство општине Хан Пијесак Ранка Алемпић рекла је данас Срни да би требало да буде замијењено 111 отвора, од чега двоја врата.

Извођач радова, који би требало да буду завршени за седам дана, јесте "Кристал-комерц" из Коњица.

Алемпићева је навела да је у току израда Просторног плана ове општине од 2020. до 2039. године који подразумијева регулисање система насеља урбаних дијелова града, објеката од значаја за инфраструктуру, мјере заштите животне средине, комуналне објекте и друго.

Носилац израде овога плана је Институт за грађевинарство из Бањалуке.

Алемпићева је рекла да је у току израда идејног пројекта санације водоводне и канализационе мреже на подручју ове општине који ради "HKP konsalting" из Бањалуке, као и да се ради главни изведбени пројекат рјешавања фекалне канализације, који припрема "Урбис" из Бањалуке.

Коментари 0
Повезане вијести
Пожар у “Столарији Подроманија” у Сокоцу Пожар у “Столарији Подроманија” у Сокоцу
Нови предмети у гимназијама у Српској од наредне школске године Нови предмети у гимназијама у Српској од наредне школске године
Хидрометеоролошки завод Српске мијења земљиште за дио зграде Хидрометеоролошки завод Српске мијења земљиште за дио зграде
Најчитаније
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  7h 10m
  0
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  19h 12m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  13h 25m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  15h 14m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  14h 51m
  0