У Сокоцу одржано предавање на тему "Значај хришћанског поста"

25.11.2019. 08:50
0
ИЗВОР: Катера

У организацији Удружења грађана ''Свети Василије Острошки'' и црквене општине Соколац у духовном центру ове општине организовано је предавање свештенства на тему ''Значај хришћанског поста''

Циљ овог предавања био је да се људи образују у вјерском погледу и да смисао вјере схвате на правилан начин, како би дали значај суштини вјере.

-Са тим циљем ми смо у духовном центру организовали предавање, да би се указало на суштину и смисао хришћанског поста као средства ка остварењу крајњег циља, вјечног живота који је основни смисао нашег живота на земљи -истакао је један од предавача, протојереј-ставрофор Илија Чупић.

Удружење грађана ''Свети Василије Острошки'' старо је свега неколико мјесеци, основано прије свега у циљу да помогне у организовању ходоћашћа у манастир Острог, и у вези са тим функционише на подручју општине Соколац, али и сусједним општинама.

Слика

рганизовали смо предавање на тему поста како бисмо увели наше суграђане у основна правила и како бисмо приближили пост људима и на тај начин створили једно здраво језгро које ће се даље уз Божију помоћ ширити и на остале суграђане - рекао је предсједник удружења Ненад Радовић.

Ово предавање било је прво у низу, а у наредном периоду планирана су још два предавања везана за вјерске теме.

Из удружења напомињу да сви грађани заинтересовани за чланство могу контактирати удружење преко њихових друштвених мрежа и тамо добити све потребне информације.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 49m
    0
  • Крађа у Палама
    17h 7m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 34m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 22m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 43m
    0