У Сокоцу одржано предавање на тему "Значај хришћанског поста"

25.11.2019. 08:50
0
ИЗВОР: Катера

У организацији Удружења грађана ''Свети Василије Острошки'' и црквене општине Соколац у духовном центру ове општине организовано је предавање свештенства на тему ''Значај хришћанског поста''

Циљ овог предавања био је да се људи образују у вјерском погледу и да смисао вјере схвате на правилан начин, како би дали значај суштини вјере.

-Са тим циљем ми смо у духовном центру организовали предавање, да би се указало на суштину и смисао хришћанског поста као средства ка остварењу крајњег циља, вјечног живота који је основни смисао нашег живота на земљи -истакао је један од предавача, протојереј-ставрофор Илија Чупић.

Удружење грађана ''Свети Василије Острошки'' старо је свега неколико мјесеци, основано прије свега у циљу да помогне у организовању ходоћашћа у манастир Острог, и у вези са тим функционише на подручју општине Соколац, али и сусједним општинама.

Слика

рганизовали смо предавање на тему поста како бисмо увели наше суграђане у основна правила и како бисмо приближили пост људима и на тај начин створили једно здраво језгро које ће се даље уз Божију помоћ ширити и на остале суграђане - рекао је предсједник удружења Ненад Радовић.

Ово предавање било је прво у низу, а у наредном периоду планирана су још два предавања везана за вјерске теме.

Из удружења напомињу да сви грађани заинтересовани за чланство могу контактирати удружење преко њихових друштвених мрежа и тамо добити све потребне информације.

Коментари 0
Повезане вијести
У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви
Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    2h 53m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    20h 55m
    7
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    22h 55m
    3
  • Трик како да укиселите купус
    22h 31m
    0
  • Шта возачи треба да редовно провјеравају?
    21h 41m
    0