U Sokocu održano predavanje na temu "Značaj hrišćanskog posta"

25.11.2019. 08:50
0
IZVOR: Katera

U organizaciji Udruženja građana ''Sveti Vasilije Ostroški'' i crkvene opštine Sokolac u duhovnom centru ove opštine organizovano je predavanje sveštenstva na temu ''Značaj hrišćanskog posta''

Cilj ovog predavanja bio je da se ljudi obrazuju u vjerskom pogledu i da smisao vjere shvate na pravilan način, kako bi dali značaj suštini vjere.

-Sa tim ciljem mi smo u duhovnom centru organizovali predavanje, da bi se ukazalo na suštinu i smisao hrišćanskog posta kao sredstva ka ostvarenju krajnjeg cilja, vječnog života koji je osnovni smisao našeg života na zemlji -istakao je jedan od predavača, protojerej-stavrofor Ilija Čupić.

Udruženje građana ''Sveti Vasilije Ostroški'' staro je svega nekoliko mjeseci, osnovano prije svega u cilju da pomogne u organizovanju hodoćašća u manastir Ostrog, i u vezi sa tim funkcioniše na području opštine Sokolac, ali i susjednim opštinama.

Slika

-Organizovali smo predavanje na temu posta kako bismo uveli naše sugrađane u osnovna pravila i kako bismo približili post ljudima i na taj način stvorili jedno zdravo jezgro koje će se dalje uz Božiju pomoć širiti i na ostale sugrađane - rekao je predsjednik udruženja Nenad Radović.

Ovo predavanje bilo je prvo u nizu, a u narednom periodu planirana su još dva predavanja vezana za vjerske teme.

Iz udruženja napominju da svi građani zainteresovani za članstvo mogu kontaktirati udruženje preko njihovih društvenih mreža i tamo dobiti sve potrebne informacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    19h 29m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    16h 58m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    11h 12m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    16h 16m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    7h 24m
    0