За отпремнине у "Електропривреди РС" пријавило се 978 запослених

24.02.2020. 13:34
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На интерни позив радницима који желе добровољно да се пријаве за прекид радног односа уз стимулативну отпремнину пријавило се 978 запослених у пет електродистрибутивних предузећа, саопштено је данас из "Електропривреде Републике Српске".

Први позив завршен је у петак, 21. фебруара, а највеће интересовање за доборовољни одлазак из електроенергетског сектора било је у ЗП "Електрокрајина", гдје је приспјело 555 пријава заинтересованих радника.

У ЗП "Електро Бијељина" за стимулативну отпремнину пријавио се 251 запослени, у ЗП "Електродистрибуција Пале" 88, а у ЗП "Електро-Херцеговини" 56 запослених.

И у ЗП "Електро Добој" који нема вишка радника жељу да уз стимулативну отпремнину напусти предузеће исказало је 28 запослених.

- У склопу реорганизације `Електропривреде Републике Српске`, у дистрибутивним предузећима процијењен је вишак од 15 одсто запослених, односно око 600 радника. Процијењено је да ће отпремнине дистрибутивна предузећа коштати укупно 27 милиона КМ- наводи се у саопштењу.

У наредних неколико дана слиједи анализа пријава и формирање ранг-листа кандидата у складу са Правилником о стимулативној отпремнини и накнади за социо-економско збрињавање радника у процесу оптимизације броја запослених у електродистрибутивним предузећима.

- Правилником су прецизно утврђени услови за остваривање права на стимулативну отпремнину и накнаду за економско-социјално збрињавање, те начин утврђивања износа стимулативне отпремнине- истичу из "Електропривреди Републике Српске".

То значи да све пријаве запослених неће бити уважене, како из разлога неугрожавања процеса рада, тако и због ограниченог износа новца намијењеног за овај позив.

- На овај начин биће остварени бољи услови за рад у наредном периду, а Мјешовити Холдинг `Електропривреда Републике Српске` задржаће стабилност и обезбиједити напредак у пословању дистрибутивних предузећа- додаје се у саопштењу. 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Хитно покренути иницијативу за враћање цијене електричне енергије на износ прије доношења одлуке о увођењу „блок тарифе“ Божовић: Хитно покренути иницијативу за враћање цијене електричне енергије на износ прије ...
Сутра потенцијално “зелено свјетло” за програм штедње струје Сутра потенцијално “зелено свјетло” за програм штедње струје
Објављен јавни позив домаћинствима за уградњу соларних панела Објављен јавни позив домаћинствима за уградњу соларних панела
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    13h 32m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    3h 28m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    15h 19m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    10h 59m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    14h 19m
    0