27 година од смрти Требињца: Срђаново дјело се не смије заборавити

27.01.2020. 18:25
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На Савиндан, када је прије 27 година преминуо Требињац Срђан Алексић, његову вјечну кућу на Градском гробљу "Подгљивље" у Требињу су посјетили његов отац Раде, предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак и представници Удружења "Радничке спортске игре" из Тузле.

-Све теже ми пада излазак на гробље јер остајем помало и ја без живота, па не могу да се носим с тим. Да није онога човјечнога у сваком оном који дође на Срђанов гроб, вјероватно не бих ни ја више имао снаге- истакао је на синовом гробу Раде Алексић.

Каже да га је у његовом болу све ове године покретала човјечност, честитост и љубав према човјеку јер је свјестан да људи обилазе гроб његовог сина не зато што су га познавали, него зато што је његово дјело у њима пробудило најдубља и најљепша осјећања.

Бањак је овом приликом подсјетио да Срђанов град никад није заборавио свога великог спортисту, чије име носи један важан пливачки турнир и спортски центар поред ријеке Требишњице.

-Пливачки турнир окупља младе пливаче из цијелог свијета и тако се његује успомена на једног младог и перспективног спортисту који је уједно био и велики човјек- казао је Бањак.

Мирсад Гаврановић, предсједник Удружења "Радничке спортске игре" из Тузле, рекао је да Срђаново дјело не треба и не смије да се заборави.

-Због тога ми већ пет година организујемо турнир под називом Међународни малоногометни турнир 'Срђан Алексић', који подржава и Тузлански кантон, а окупља 250 до 300 дјеце од девет до 10 година из свих крајева бивше Југославије- рекао је он, подсјетивши да у Тузли постоји и иницијатива да се једна тамошња улица назове именом Срђан Алексић.

Алексић је страдао 1993. године бранећи свога суграђанина, Бошњака Алена Главовића.

Коментари 0
Повезане вијести
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Због удеса километарске колоне код Требиња Због удеса километарске колоне код Требиња
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 56m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    22h 29m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    22h 10m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    9h 10m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    7h 0m
    0