Тренер Атлетског клуба „Гласинац“ најуспјешнији у Српској

21.12.2019. 14:24
0
ИЗВОР: Srna

Атлетски савез Републике Српске прогласио је тренера соколачког Атлетског клуба "Гласинац" Неђу Ђуровића за најуспјешнијег у Српској за 2018. и 2019. годину.

Осим Ђуровића, на синоћњој "Вечери атлетике" одржаној у Добој, међу најбољима у Српској проглашена су и четири атлетичара соколачког "Гласинца".

Најбоља атлетичарка у сениорској конкуренцији у Републици Српској у 2018. и 2019. години је Младена Петрушић, члан "Гласинца", репрезентативка Републике Српске и БиХ.

Ђуровић је рекао да су протекле двије године за Петрушићеву биле веома успјешне, те подсјетио да је у 2018. години била првак Балкана у седмобоју, као и рекордер Српске и БиХ у петобоју и седмобоју.

Ђуровић је додао да је Петрушићева на четири значајна такмичења проглашена најуспјешнијим учесником у женској конкуренцији и носилац је више медаља са Балканијаде.

Он је рекао да је Петрушићева већ пети или шест година најуспјешнија атлетичарка Српске и БиХ, те да је на овогодишњем Европском екипном првенству - трећа лига, као капитен женске репрезентације БиХ преузела пехар за освојено треће мјесто.

Члан "Гласинца" Сара Лучић проглашена је за најуспјешнију старију јуниорку за у 2018. и 2019. години.

Лучићева се у 2018. години окитила са двије медаље на Балканијади, док је ове године на првенству Балкана била друга у скоку увис у категорији јуниора.

За најбољег млађег сениора проглашен је Сокочанин Александар Лучић.

Ђировић каже да је Лучић остварио запажене резултате 2018. године бацању копља, посебно на Превенству Републике Српске, Међународном атлетском митингу у Зеници, те на 56. МОСИ "Соколац 2019".

Члану "Гласинца" Михајлу Мемедовићу уручена је плакета за остварене резултате и рекорде у категорији пионира, млађих и старијих јуниора.

Ђуровић је нагласио да је Мемедовић у овој и прошлој години на неколико такмичења освајао по двије медаље и обарао рекорде БиХ и Српске у више дисциплина, а ове године се истакао у бацању копља и троскоку.

Атлетски клуб "Гласинац" нашао се на другом мјесту по укупним резултатима постигнутим у 2018. и трећем у 2019. години. 

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Станковић на челу Спартака из Москве Станковић на челу Спартака из Москве
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 58m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 26m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 8m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 27m
    0