Trener Atletskog kluba „Glasinac“ najuspješniji u Srpskoj

21.12.2019. 14:24
0
IZVOR: Srna

Atletski savez Republike Srpske proglasio je trenera sokolačkog Atletskog kluba "Glasinac" Neđu Đurovića za najuspješnijeg u Srpskoj za 2018. i 2019. godinu.

Osim Đurovića, na sinoćnjoj "Večeri atletike" održanoj u Doboj, među najboljima u Srpskoj proglašena su i četiri atletičara sokolačkog "Glasinca".

Najbolja atletičarka u seniorskoj konkurenciji u Republici Srpskoj u 2018. i 2019. godini je Mladena Petrušić, član "Glasinca", reprezentativka Republike Srpske i BiH.

Đurović je rekao da su protekle dvije godine za Petrušićevu bile veoma uspješne, te podsjetio da je u 2018. godini bila prvak Balkana u sedmoboju, kao i rekorder Srpske i BiH u petoboju i sedmoboju.

Đurović je dodao da je Petrušićeva na četiri značajna takmičenja proglašena najuspješnijim učesnikom u ženskoj konkurenciji i nosilac je više medalja sa Balkanijade.

On je rekao da je Petrušićeva već peti ili šest godina najuspješnija atletičarka Srpske i BiH, te da je na ovogodišnjem Evropskom ekipnom prvenstvu - treća liga, kao kapiten ženske reprezentacije BiH preuzela pehar za osvojeno treće mjesto.

Član "Glasinca" Sara Lučić proglašena je za najuspješniju stariju juniorku za u 2018. i 2019. godini.

Lučićeva se u 2018. godini okitila sa dvije medalje na Balkanijadi, dok je ove godine na prvenstvu Balkana bila druga u skoku uvis u kategoriji juniora.

Za najboljeg mlađeg seniora proglašen je Sokočanin Aleksandar Lučić.

Đirović kaže da je Lučić ostvario zapažene rezultate 2018. godine bacanju koplja, posebno na Prevenstvu Republike Srpske, Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici, te na 56. MOSI "Sokolac 2019".

Članu "Glasinca" Mihajlu Memedoviću uručena je plaketa za ostvarene rezultate i rekorde u kategoriji pionira, mlađih i starijih juniora.

Đurović je naglasio da je Memedović u ovoj i prošloj godini na nekoliko takmičenja osvajao po dvije medalje i obarao rekorde BiH i Srpske u više disciplina, a ove godine se istakao u bacanju koplja i troskoku.

Atletski klub "Glasinac" našao se na drugom mjestu po ukupnim rezultatima postignutim u 2018. i trećem u 2019. godini. 

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 16m
    0
  • Slani mafini
    18h 37m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 32m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 26m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 55m
    3