Аграрни фонд Источног Сарајева: Јавни позив за додјелу сјеменских пакета

20.03.2024. 11:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Аграрни фонд Источног Сарајева расписао је јавни позив за пољопривредне произвођаче са подручја града да доставе захтјев за додјелу сјеменских пакета за производњу поврћа на отвореном.

Право на додјелу сјеменских пакета имају пољопривредници са подручја Источног Сарајева који намјеравају да се баве производњом поврћа на отвореном, а упутили су захтјев за ову врсту помоћи Аграрном фонду.

Предност при додјели пакета имаће подносиоци захтјева који испуњавају општи критеријум бављења пољопривредном производњом, као и они који живе у домаћинству у којем су сви пунољетни чланови незапослени или лошег материјалног стања, припадају породицама из социјално угрожених категорија, пензионери, они који имају статус породице погинулог борца, ратног војног инвалида, самохрани родитељи, особе са потешкоћама у развоју, лица која имају пребивалиште у руралним подручјима Источног Сарајева, породице са четворо и више дјеце и други.

У случају недовољног броја захтјева, право на додјелу ће имати и лица или домаћинства која претходно нису упутила захтјев за ову врсту помоћи Аграрном фонду, наведено је на интернет страници града Источно Сарајево.

Сјеменски пакет за производњу на отвореном садржи 20 килограма сјеменског кромпира, два килограма сјеменског лука, по једно паковање сјемена грашка, бораније и пасуља, те кесице ситних сјемена.

Рок за подношење захтјева је седам дана од дана објављивања јавног позива, а непотпуни и неблаговремени захтјеви неће се узимати у разматрање.

ЈАВНИ ПОЗИВ И ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ можете преузети ОВДЈЕ.

Коментари 0
Повезане вијести
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
У суботу подјела сјеменских пакета У суботу подјела сјеменских пакета
Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - могу рачунати на помоћ Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - мо...
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 51m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    20h 13m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 28m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    17h 21m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 27m
    1