Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa

20.03.2024. 11:33
0
IZVOR: srna.rs

Agrarni fond Istočnog Sarajeva raspisao je javni poziv za poljoprivredne proizvođače sa područja grada da dostave zahtjev za dodjelu sjemenskih paketa za proizvodnju povrća na otvorenom.

Pravo na dodjelu sjemenskih paketa imaju poljoprivrednici sa područja Istočnog Sarajeva koji namjeravaju da se bave proizvodnjom povrća na otvorenom, a uputili su zahtjev za ovu vrstu pomoći Agrarnom fondu.

Prednost pri dodjeli paketa imaće podnosioci zahtjeva koji ispunjavaju opšti kriterijum bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, kao i oni koji žive u domaćinstvu u kojem su svi punoljetni članovi nezaposleni ili lošeg materijalnog stanja, pripadaju porodicama iz socijalno ugroženih kategorija, penzioneri, oni koji imaju status porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida, samohrani roditelji, osobe sa poteškoćama u razvoju, lica koja imaju prebivalište u ruralnim područjima Istočnog Sarajeva, porodice sa četvoro i više djece i drugi.

U slučaju nedovoljnog broja zahtjeva, pravo na dodjelu će imati i lica ili domaćinstva koja prethodno nisu uputila zahtjev za ovu vrstu pomoći Agrarnom fondu, navedeno je na internet stranici grada Istočno Sarajevo.

Sjemenski paket za proizvodnju na otvorenom sadrži 20 kilograma sjemenskog krompira, dva kilograma sjemenskog luka, po jedno pakovanje sjemena graška, boranije i pasulja, te kesice sitnih sjemena.

Rok za podnošenje zahtjeva je sedam dana od dana objavljivanja javnog poziva, a nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se uzimati u razmatranje.

JAVNI POZIV I PRIJAVNI OBRAZAC možete preuzeti OVDJE.

Komentari 0
Povezane vijesti
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
U subotu podjela sjemenskih paketa U subotu podjela sjemenskih paketa
Građani Srpske koji planiraju zamjenu dotrajale stolarije, fasade ili sistema grijanja - mogu računati na pomoć Građani Srpske koji planiraju zamjenu dotrajale stolarije, fasade ili sistema grijanja - mo...
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    15h 50m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    17h 5m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    22h 56m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    21h 23m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    23h 15m
    0