Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника

10.04.2024. 10:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Бесплатни сјеменски пакети за 371 пољопривредника са подручја Источног Сарајева биће подијељени сутра и у петак, 12. априла, најављено је из градског Аграрног фонда.

Сјеменске пакете, који садрже 20 килограма кромпира, два килограма лука и ситна сјемена сутра ће добити 86 пољопривредних произвођача из Трнова и 10 из Источног Старог Града.

Пакети ће бити подијељени и у петак у општинама Пале, Соколац, Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево. За пољопривреднике у Источном Новом Сарајеву подјела ће бити извршена и у понедјељак, 15. априла.

Помоћ у сјеменском материјалу добило је 119 пољопривредника из општине Соколац, 106 из Источног Новог Сарајева, 35 из Источне Илиџе и 15 са Пала. Ријеч је о пољопривредницима који су испунили услове раније расписаног јавног позива.

Из градског Аграрног фонда су напоменули да је циљ подјеле пакета да малим домаћинствима буде олакшана набавка сјемена за прољећну сјетву.

Аграрни фонд је 20. марта расписао јавни позив за додјелу сјеменских пакета за производњу на отвореном за пољопривреднике са подручја Источног Сарајева.

Право на додјелу имали су пољопривредници који намјеравају да се баве производњом поврћа на отвореном, а који су упутили захтјев за ову врсту помоћи Аграрном фонду.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
  14h 26m
  0
 • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
  14h 33m
  3
 • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
  11h 15m
  0
 • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
  5h 53m
  0
 • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
  6h 25m
  0