Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika

10.04.2024. 10:53
0
IZVOR: srna.rs

Besplatni sjemenski paketi za 371 poljoprivrednika sa područja Istočnog Sarajeva biće podijeljeni sutra i u petak, 12. aprila, najavljeno je iz gradskog Agrarnog fonda.

Sjemenske pakete, koji sadrže 20 kilograma krompira, dva kilograma luka i sitna sjemena sutra će dobiti 86 poljoprivrednih proizvođača iz Trnova i 10 iz Istočnog Starog Grada.

Paketi će biti podijeljeni i u petak u opštinama Pale, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo. Za poljoprivrednike u Istočnom Novom Sarajevu podjela će biti izvršena i u ponedjeljak, 15. aprila.

Pomoć u sjemenskom materijalu dobilo je 119 poljoprivrednika iz opštine Sokolac, 106 iz Istočnog Novog Sarajeva, 35 iz Istočne Ilidže i 15 sa Pala. Riječ je o poljoprivrednicima koji su ispunili uslove ranije raspisanog javnog poziva.

Iz gradskog Agrarnog fonda su napomenuli da je cilj podjele paketa da malim domaćinstvima bude olakšana nabavka sjemena za proljećnu sjetvu.

Agrarni fond je 20. marta raspisao javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa za proizvodnju na otvorenom za poljoprivrednike sa područja Istočnog Sarajeva.

Pravo na dodjelu imali su poljoprivrednici koji namjeravaju da se bave proizvodnjom povrća na otvorenom, a koji su uputili zahtjev za ovu vrstu pomoći Agrarnom fondu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
    23h 35m
    3
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    4h 11m
    4
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    3h 53m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    21h 21m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    18h 28m
    0