Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи

12.03.2024. 12:35
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске у сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву организује акцију добровољног давања крви у петак, 15. марта.

Акција ће се одржати у просторијама Службе за трансфузијску медицину Универзитетске болнице у Фочи у периоду од 9.00 до 14.00 часова.

- Организација акција добровољног давања крви у сарадњи са представницима Уније студената и Студентског парламента УИС за нас представљају већ традиционалне и веома успјешне активности. Изузетно нам је драго што су студенти препознали важност добровољног давалаштва крви и Црвени крст Републике Српске као организацију посредством које се организују акције добровољног давања крви – поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Слика

Црвени крст Републике Српске организацијом акција добровољног давалаштва крви настоји да прошири хуману породицу добровољних давалаца крви и анимира јавност, те укаже им на значај даривања ове драгоцјене течности.

- Ширењем породице добровољних давалаца крви ширимо хуманост, поготово сада када је нови слоган Црвеног крста Републике Српске: „Породица хуманости“ – навели су из ове организације.

Водећи се слоганом Дарујте крв! Спасите живот, Црвени крст Републике Српске позива све који су у могућности да дарују крв и на тај начин спасе некоме живот.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини? Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
Фоча поносна на великог шампиона Горана Ковачевића Фоча поносна на великог шампиона Горана Ковачевића
Изграђени конаци монашке келије на Челебићима Изграђени конаци монашке келије на Челебићима
Најчитаније
 • Слана бајадера
  13h 25m
  0
 • Злочин у Варварину
  13h 0m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  6h 2m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  7h 59m
  2
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  4h 55m
  4