Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи

12.03.2024. 12:35
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске у сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву организује акцију добровољног давања крви у петак, 15. марта.

Акција ће се одржати у просторијама Службе за трансфузијску медицину Универзитетске болнице у Фочи у периоду од 9.00 до 14.00 часова.

- Организација акција добровољног давања крви у сарадњи са представницима Уније студената и Студентског парламента УИС за нас представљају већ традиционалне и веома успјешне активности. Изузетно нам је драго што су студенти препознали важност добровољног давалаштва крви и Црвени крст Републике Српске као организацију посредством које се организују акције добровољног давања крви – поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Слика

Црвени крст Републике Српске организацијом акција добровољног давалаштва крви настоји да прошири хуману породицу добровољних давалаца крви и анимира јавност, те укаже им на значај даривања ове драгоцјене течности.

- Ширењем породице добровољних давалаца крви ширимо хуманост, поготово сада када је нови слоган Црвеног крста Републике Српске: „Породица хуманости“ – навели су из ове организације.

Водећи се слоганом Дарујте крв! Спасите живот, Црвени крст Републике Српске позива све који су у могућности да дарују крв и на тај начин спасе некоме живот.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    17h 27m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    18h 42m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 0m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    14h 35m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    22h 44m
    0