Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči

12.03.2024. 12:35
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u petak, 15. marta.

Akcija će se održati u prostorijama Službe za transfuzijsku medicinu Univerzitetske bolnice u Foči u periodu od 9.00 do 14.00 časova.

- Organizacija akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa predstavnicima Unije studenata i Studentskog parlamenta UIS za nas predstavljaju već tradicionalne i veoma uspješne aktivnosti. Izuzetno nam je drago što su studenti prepoznali važnost dobrovoljnog davalaštva krvi i Crveni krst Republike Srpske kao organizaciju posredstvom koje se organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi – poručili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Slika

Crveni krst Republike Srpske organizacijom akcija dobrovoljnog davalaštva krvi nastoji da proširi humanu porodicu dobrovoljnih davalaca krvi i animira javnost, te ukaže im na značaj darivanja ove dragocjene tečnosti.

- Širenjem porodice dobrovoljnih davalaca krvi širimo humanost, pogotovo sada kada je novi slogan Crvenog krsta Republike Srpske: „Porodica humanosti“ – naveli su iz ove organizacije.

Vodeći se sloganom Darujte krv! Spasite život, Crveni krst Republike Srpske poziva sve koji su u mogućnosti da daruju krv i na taj način spase nekome život.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 35m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 19m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 32m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    17h 46m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 38m
    0