Акција "Каса 3": СИПА ухапсила 11 особа

18.09.2019. 19:15
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Мостара, Чапљине и Читлука, провели оперативну акцију кодног назива “Каса 3” у којој је ухапшено 11 особа.

Како је наведено у саопштењу СИПА  извршили су претресе на 14 локација и ухапсили 11 особа због постојања основа сумње  да су починила  кривично дјело "Пореска утаја". 

Осумњичена лица се терете да су умањивала промет и на основу тога пријављивала лажне пореске пријаве те плаћала мањи порез.

-Приликом претреса откривени су и привремено одузети  мобилни телефони, лаптопи, процесне јединице рачунара, усб стикови, као и други уређаји на којима су похрањени одређени електронски подаци, те разни извјештаји и евиденције о промету у угоститељским објектима - наведено је из СИПА.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, ухапшене особе биће предата Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона на даље поступање.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    13h 35m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 4m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    10h 22m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    5h 18m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    9h 46m
    0