Akcija "Kasa 3": SIPA uhapsila 11 osoba

18.09.2019. 19:15
0
IZVOR: nezavisne.com

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Mostara, Čapljine i Čitluka, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa 3” u kojoj je uhapšeno 11 osoba.

Kako je navedeno u saopštenju SIPA  izvršili su pretrese na 14 lokacija i uhapsili 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje  da su počinila  krivično djelo "Poreska utaja". 

Osumnjičena lica se terete da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivala lažne poreske prijave te plaćala manji porez.

-Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti  mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima - navedeno je iz SIPA.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšene osobe biće predata Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona na dalje postupanje.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija
Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice
SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010. SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010.
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    12h 25m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    13h 40m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    19h 31m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    17h 58m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    19h 50m
    0