Акција МУП-а РС: Обрачун с возачима функционера који незаконито користе трептаче

29.02.2020. 08:42
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Сви возачи функционера који на путевима у Српској незаконито буду користили трептаче суочиће се с казном, јер је МУП РС почео акцију откривања и санкционисања оних који мимо прописа укључе ове посебне свјетлосне уређаје, потврђено је "Независним".

Употреба трептача је, подсјећа наш извор, законом забрањена за возила која немају полицијску пратњу, док полиција, ватрогасци и хитна помоћ имају право на ротацију.

Како даље подсјећа наш саговорник, МУП РС је раније упозорио неке возаче да су дужни да уклоне ове свјетлосне уређаје с возила, али су они то упозорење изигнорисали.

Извор "Независних", упућен у досадашње резултате ове акције, потврдио је да је она већ донијела резултате.

-Полиција се прихватила посла и у Бањалуци је већ уочено седам возила на којима се налазе трептачи мимо прописа- појашњавају саговорници "Независних".

Како додају наши извори, у питању су црна шкода суперб, власништво Владе РС, црна шкода октавија Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС, те црни фолксваген пасат у власништву Републичке управе цивилне заштите.

-На списку су и црна шкода суперб у власништву Министарства трговине и туризма РС, црни фолксваген пасат у власништву Парламентарне скупштине БиХ, те смеђи фолксваген пасат Министарства саобраћаја и веза РС. Трептачи су примијећени и на црном мерцедесу Војина Митровића, министра комуникација и транспорта БиХ- откривају саговорници "Независних".

Како напомињу наши извори, возачи који нису уклонили трептаче имају за циљ да брже стигну до одредишта, а тиме су остали учесници у саобраћају и цјелокупна јавност огорчени.

-Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач одлучан је да оваквој незаконитој пракси стане на крај- наглашавају извори "Независних".

Милија Радовић, замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја РС, рекао је да на оваквој акцији треба истрајати, те истакао да је закон исти за све.

-У сваком случају, јасно је да нико није изузет од примјене закона, што значи да сви треба да га поштују- рекао је Радовић у изјави за "Независне новине".

Према његовим ријечима, законодавац је донио овакав закон јер је било присутно да, док возите, одједном неко иза вас почне да блинка трептачима.

-Онда људи не знају шта да раде, склањају се с пута. Може се десити да неко из страха и несналажења проузрокује саобраћајну незгоду- упозорио је Радовић.  

Коментари 0
Повезане вијести
За воланом без појаса и то уз телефон За воланом без појаса и то уз телефон
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    2h 11m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    22h 56m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    4h 57m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    7h 37m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    4h 30m
    1