Akcija MUP-a RS: Obračun s vozačima funkcionera koji nezakonito koriste treptače

29.02.2020. 08:42
0
IZVOR: nezavisne.com

Svi vozači funkcionera koji na putevima u Srpskoj nezakonito budu koristili treptače suočiće se s kaznom, jer je MUP RS počeo akciju otkrivanja i sankcionisanja onih koji mimo propisa uključe ove posebne svjetlosne uređaje, potvrđeno je "Nezavisnim".

Upotreba treptača je, podsjeća naš izvor, zakonom zabranjena za vozila koja nemaju policijsku pratnju, dok policija, vatrogasci i hitna pomoć imaju pravo na rotaciju.

Kako dalje podsjeća naš sagovornik, MUP RS je ranije upozorio neke vozače da su dužni da uklone ove svjetlosne uređaje s vozila, ali su oni to upozorenje izignorisali.

Izvor "Nezavisnih", upućen u dosadašnje rezultate ove akcije, potvrdio je da je ona već donijela rezultate.

-Policija se prihvatila posla i u Banjaluci je već uočeno sedam vozila na kojima se nalaze treptači mimo propisa- pojašnjavaju sagovornici "Nezavisnih".

Kako dodaju naši izvori, u pitanju su crna škoda superb, vlasništvo Vlade RS, crna škoda oktavija Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, te crni folksvagen pasat u vlasništvu Republičke uprave civilne zaštite.

-Na spisku su i crna škoda superb u vlasništvu Ministarstva trgovine i turizma RS, crni folksvagen pasat u vlasništvu Parlamentarne skupštine BiH, te smeđi folksvagen pasat Ministarstva saobraćaja i veza RS. Treptači su primijećeni i na crnom mercedesu Vojina Mitrovića, ministra komunikacija i transporta BiH- otkrivaju sagovornici "Nezavisnih".

Kako napominju naši izvori, vozači koji nisu uklonili treptače imaju za cilj da brže stignu do odredišta, a time su ostali učesnici u saobraćaju i cjelokupna javnost ogorčeni.

-Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač odlučan je da ovakvoj nezakonitoj praksi stane na kraj- naglašavaju izvori "Nezavisnih".

Milija Radović, zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, rekao je da na ovakvoj akciji treba istrajati, te istakao da je zakon isti za sve.

-U svakom slučaju, jasno je da niko nije izuzet od primjene zakona, što znači da svi treba da ga poštuju- rekao je Radović u izjavi za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, zakonodavac je donio ovakav zakon jer je bilo prisutno da, dok vozite, odjednom neko iza vas počne da blinka treptačima.

-Onda ljudi ne znaju šta da rade, sklanjaju se s puta. Može se desiti da neko iz straha i nesnalaženja prouzrokuje saobraćajnu nezgodu- upozorio je Radović.  

Komentari 0
Povezane vijesti
Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
Prevoznici u stalnoj bitki za vozače Prevoznici u stalnoj bitki za vozače
Za volanom bez pojasa i to uz telefon Za volanom bez pojasa i to uz telefon
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 1m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    6h 34m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 11m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 40m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 38m
    0