Акција „Нисте сами, имате пријатеље“ у манастиру Рмањ

12.04.2023. 15:51
0
ИЗВОР: katera.news

Пред најрадоснији хришћански празник Васкрс, генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван са својим сарадницима, обишла је манастир Рмањ у Мартин Броду. Ово је била и прилика да обиђе и Епархију бихаћко-петровачку са сједиштем у Босанском Петровцу, те повратнике који живе у околним селима, уручивши им пакете хране и производа за хигијену.

На посјету манастиру Рмањ, одлучили су се на молбу и позив епископа бихаћко-петровачког Сергија, којем је овом приликом Јелена Триван уручила и донацију за потребе довршетка обнове и изградње манастира Рмањ, те прославе јубилеја 580 година постојања овог манастира.

- Велика је помоћ, пре свега људска, да обиђемо наше људе који живе по селима овог краја, да им донесемо пакете и да им кажемо да смо уз њих. Желела сам да са својим колегама, у сусрет Васкрсу, донесемо своју помоћ и овом крају, овој епархији. Ми јесмо ктитори и бићемо ктитори и приложници манастира Рмањ, и помагаћемо му и даље. Хоћу да свештенству у овом крају, као и монасима и народу који овде живи, поручим да смо са њима и да ма колико им било тешко, увек имају осећај да нису сами и да нису заборављени - рекла је Јелена Триван, напоменувши да су пакети намијењени свима онима којима је помоћ најпотребнија.

- На овај начин желимо да пошаљемо честитку за Васкрс народу овог краја, те да им још једном поручимо да ћемо само заједно опстати, и да знају увек да нису сами - нагласила је Триван.

Прилику да се сусретне и с повратницима у Мартин Броду, Јелена Триван је искористила како би им даровала пакете помоћи, а како је то и до сада у оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље“ чинила широм БиХ.

Епископ бихаћко-петровачки господин Сергије захвалио је директорки Триван и њеним сарадницима на посјети манастиру, донацији и жељи да помогну народу овога краја.

- Манастир Рмањ је срце ове епархије. Ове године прослављамо 580 година, и он живи без обзира на своју бурну историју коју је преживио. Тешко је јер је овдје све мање народа, а и свештенства је све мање, али ми га морамо чувати како су га наши преци чували - рекао је епископ Сергије.

Према његовим ријечима, ово није први пут да компанија м:тел пружа подршку.

- Ми већ дуго сарађујемо и имамо велику подршку ове компаније - навео је епископ Сергије.

Манастир Рмањ посвећен је светом Николају Мирликијском, а подигнут је 1443. године. Приписује се као задужбина Катарине Бранковић, кћерке Ђурђа Бранковића. Рмањ је био рушен и паљен неколико пута, у својој историји, а након посљедњег рата и девастирања манастира, обнова је започела 1998. године и још увијек траје.

Коментари 0
Повезане вијести
Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса! Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса!
Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 57m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    6h 8m
    5
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 54m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 16m
    0
  • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
    4h 44m
    0