Akcija „Niste sami, imate prijatelje“ u manastiru Rmanj

12.04.2023. 15:51
0
IZVOR: katera.news

Pred najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan sa svojim saradnicima, obišla je manastir Rmanj u Martin Brodu. Ovo je bila i prilika da obiđe i Eparhiju bihaćko-petrovačku sa sjedištem u Bosanskom Petrovcu, te povratnike koji žive u okolnim selima, uručivši im pakete hrane i proizvoda za higijenu.

Na posjetu manastiru Rmanj, odlučili su se na molbu i poziv episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, kojem je ovom prilikom Jelena Trivan uručila i donaciju za potrebe dovršetka obnove i izgradnje manastira Rmanj, te proslave jubileja 580 godina postojanja ovog manastira.

- Velika je pomoć, pre svega ljudska, da obiđemo naše ljude koji žive po selima ovog kraja, da im donesemo pakete i da im kažemo da smo uz njih. Želela sam da sa svojim kolegama, u susret Vaskrsu, donesemo svoju pomoć i ovom kraju, ovoj eparhiji. Mi jesmo ktitori i bićemo ktitori i priložnici manastira Rmanj, i pomagaćemo mu i dalje. Hoću da sveštenstvu u ovom kraju, kao i monasima i narodu koji ovde živi, poručim da smo sa njima i da ma koliko im bilo teško, uvek imaju osećaj da nisu sami i da nisu zaboravljeni - rekla je Jelena Trivan, napomenuvši da su paketi namijenjeni svima onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Na ovaj način želimo da pošaljemo čestitku za Vaskrs narodu ovog kraja, te da im još jednom poručimo da ćemo samo zajedno opstati, i da znaju uvek da nisu sami - naglasila je Trivan.

Priliku da se susretne i s povratnicima u Martin Brodu, Jelena Trivan je iskoristila kako bi im darovala pakete pomoći, a kako je to i do sada u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“ činila širom BiH.

Episkop bihaćko-petrovački gospodin Sergije zahvalio je direktorki Trivan i njenim saradnicima na posjeti manastiru, donaciji i želji da pomognu narodu ovoga kraja.

- Manastir Rmanj je srce ove eparhije. Ove godine proslavljamo 580 godina, i on živi bez obzira na svoju burnu istoriju koju je preživio. Teško je jer je ovdje sve manje naroda, a i sveštenstva je sve manje, ali mi ga moramo čuvati kako su ga naši preci čuvali - rekao je episkop Sergije.

Prema njegovim riječima, ovo nije prvi put da kompanija m:tel pruža podršku.

- Mi već dugo sarađujemo i imamo veliku podršku ove kompanije - naveo je episkop Sergije.

Manastir Rmanj posvećen je svetom Nikolaju Mirlikijskom, a podignut je 1443. godine. Pripisuje se kao zadužbina Katarine Branković, kćerke Đurđa Brankovića. Rmanj je bio rušen i paljen nekoliko puta, u svojoj istoriji, a nakon posljednjeg rata i devastiranja manastira, obnova je započela 1998. godine i još uvijek traje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Navijačka atmosfera i u vašem domu: Hisense televizori po sniženim cijenama u m:tel-u Navijačka atmosfera i u vašem domu: Hisense televizori po sniženim cijenama u m:tel-u
M:tel kampanja „Nema brige za gige“ nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije M:tel kampanja „Nema brige za gige“ nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije
Najbolji evropski fudbal čeka vas u m:tel TV paketima Najbolji evropski fudbal čeka vas u m:tel TV paketima
Najčitanije
 • Kosovski novomučenik otac Hariton
  23h 4m
  1
 • Održan Sabor izvornog pjevanja
  12h 50m
  0
 • Preminuo mladi golman reprezentacije Crne Gore
  19h 11m
  0
 • Služen parastos za poginule borce iz Kasindola (FOTO)
  20h 54m
  2
 • Šehovac: Helez svojim izjavama želi dobiti više glasova na lokalnim izborima
  18h 59m
  18