Акција "Overdouz 2": Кокаин и хероин нађен у Рудом

19.09.2023. 18:57
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Како је саопштено из МУП-а РС наркотици су пронађени приликом претреса на једној локацију у Рудом.

- Пронађено  је  око 380 грама смеђе прашкасте материје која асоцира на дрогу хероин и 0.5 грама бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин, те аутоматску пушку и муницију, као и мобилне телефоне-наводи се у саопштењу.

Даје се да се акцију  "Overdouz 2"реалицује МУП Кантона Сарајево са циљем документовања кривичних дјела организовани криминал неовлаштени промет дрогама.

Како је саопштено из МУП-а КС у оквиру акције приведено је вишпе лица и у току је криминалистичка обрада у службеним просторијама.

- У досадашњем току активности, приликом претреса су пронађене одређене количине  непознате  материје која  изгледом асоцира на у дрогу хероин,материје која изгледом асоцира на  дрогу кокаин, готовог новца у ЕУР и БАМ валути, оружје и муниције, те машине за рударење криптовалута. Такође, привремено су одузета и три путничка моторна возила-наводи се у саопштењу.

Истиче се да се акција изводи по наредбама Суда БиХ, а претреси су урађени на подручју Кантона Сарајево те на подручју Рудог у сарадњи са припадницима МУП-а РС.

- Акција „Overdouz 2" резултат је оперативног рада полицијских службеника који су вршили анализу података добијених дешифрирањем комуникација путем Скај апликације међу осумњиченим особама. Акција је  наставак оперативно-тактичке акције проведене у априлу ове године – наводи се у саопштењу МУП-а КС.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    43m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 5m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 20m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 13m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 19m
    1