Акција "Overdouz 2": Кокаин и хероин нађен у Рудом

19.09.2023. 18:57
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Како је саопштено из МУП-а РС наркотици су пронађени приликом претреса на једној локацију у Рудом.

- Пронађено  је  око 380 грама смеђе прашкасте материје која асоцира на дрогу хероин и 0.5 грама бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин, те аутоматску пушку и муницију, као и мобилне телефоне-наводи се у саопштењу.

Даје се да се акцију  "Overdouz 2"реалицује МУП Кантона Сарајево са циљем документовања кривичних дјела организовани криминал неовлаштени промет дрогама.

Како је саопштено из МУП-а КС у оквиру акције приведено је вишпе лица и у току је криминалистичка обрада у службеним просторијама.

- У досадашњем току активности, приликом претреса су пронађене одређене количине  непознате  материје која  изгледом асоцира на у дрогу хероин,материје која изгледом асоцира на  дрогу кокаин, готовог новца у ЕУР и БАМ валути, оружје и муниције, те машине за рударење криптовалута. Такође, привремено су одузета и три путничка моторна возила-наводи се у саопштењу.

Истиче се да се акција изводи по наредбама Суда БиХ, а претреси су урађени на подручју Кантона Сарајево те на подручју Рудог у сарадњи са припадницима МУП-а РС.

- Акција „Overdouz 2" резултат је оперативног рада полицијских службеника који су вршили анализу података добијених дешифрирањем комуникација путем Скај апликације међу осумњиченим особама. Акција је  наставак оперативно-тактичке акције проведене у априлу ове године – наводи се у саопштењу МУП-а КС.

Коментари 0
Повезане вијести
Рођено 13 беба у Српској Рођено 13 беба у Српској
У међународној акцији на подручју Српске ухапшене 23 особе У међународној акцији на подручју Српске ухапшене 23 особе
Рођене 23 бебе у Српској, Источно Сарајево богатије за дјечака Рођене 23 бебе у Српској, Источно Сарајево богатије за дјечака
Најчитаније
 • Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
  15h 56m
  2
 • Данас о здравственом стању Милоша Божовића
  18h 30m
  0
 • Сјећање на Веселина Пукету
  19h 44m
  0
 • Рецепт за посне кифле
  12h 27m
  0
 • Цијело подручје општине Соколац прогласити угроженим
  14h 8m
  0