Akcija "Overdouz 2": Kokain i heroin nađen u Rudom

19.09.2023. 18:57
0
IZVOR: glassrpske.com

Kako je saopšteno iz MUP-a RS narkotici su pronađeni prilikom pretresa na jednoj lokaciju u Rudom.

- Pronađeno  je  oko 380 grama smeđe praškaste materije koja asocira na drogu heroin i 0.5 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain, te automatsku pušku i municiju, kao i mobilne telefone-navodi se u saopštenju.

Daje se da se akciju  "Overdouz 2"realicuje MUP Kantona Sarajevo sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal neovlašteni promet drogama.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS u okviru akcije privedeno je višpe lica i u toku je kriminalistička obrada u službenim prostorijama.

- U dosadašnjem toku aktivnosti, prilikom pretresa su pronađene određene količine  nepoznate  materije koja  izgledom asocira na u drogu heroin,materije koja izgledom asocira na  drogu kokain, gotovog novca u EUR i BAM valuti, oružje i municije, te mašine za rudarenje kriptovaluta. Takođe, privremeno su oduzeta i tri putnička motorna vozila-navodi se u saopštenju.

Ističe se da se akcija izvodi po naredbama Suda BiH, a pretresi su urađeni na području Kantona Sarajevo te na području Rudog u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS.

- Akcija „Overdouz 2" rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Skaj aplikacije među osumnjičenim osobama. Akcija je  nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine – navodi se u saopštenju MUP-a KS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Neradni dan u Srpskoj Neradni dan u Srpskoj
Sutra neradni dan Sutra neradni dan
Iz Rudog ka manastiru Ostrog krenulo 13 hodočasnika Iz Rudog ka manastiru Ostrog krenulo 13 hodočasnika
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    20h 31m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    17h 3m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    19h 47m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    15h 25m
    0
  • Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
    18h 27m
    0