Akcija "Overdouz 2": Kokain i heroin nađen u Rudom

19.09.2023. 18:57
0
IZVOR: glassrpske.com

Kako je saopšteno iz MUP-a RS narkotici su pronađeni prilikom pretresa na jednoj lokaciju u Rudom.

- Pronađeno  je  oko 380 grama smeđe praškaste materije koja asocira na drogu heroin i 0.5 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain, te automatsku pušku i municiju, kao i mobilne telefone-navodi se u saopštenju.

Daje se da se akciju  "Overdouz 2"realicuje MUP Kantona Sarajevo sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal neovlašteni promet drogama.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS u okviru akcije privedeno je višpe lica i u toku je kriminalistička obrada u službenim prostorijama.

- U dosadašnjem toku aktivnosti, prilikom pretresa su pronađene određene količine  nepoznate  materije koja  izgledom asocira na u drogu heroin,materije koja izgledom asocira na  drogu kokain, gotovog novca u EUR i BAM valuti, oružje i municije, te mašine za rudarenje kriptovaluta. Takođe, privremeno su oduzeta i tri putnička motorna vozila-navodi se u saopštenju.

Ističe se da se akcija izvodi po naredbama Suda BiH, a pretresi su urađeni na području Kantona Sarajevo te na području Rudog u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS.

- Akcija „Overdouz 2" rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Skaj aplikacije među osumnjičenim osobama. Akcija je  nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine – navodi se u saopštenju MUP-a KS.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Srpskoj smanjeno očekivano trajanje života U Srpskoj smanjeno očekivano trajanje života
Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
Srpska bogatija za 28 beba, u Istočnom Sarajevu rođen dječak Srpska bogatija za 28 beba, u Istočnom Sarajevu rođen dječak
Najčitanije
 • Pronađen Bijeljinac za kojim se tragalo u Sloveniji
  16h 5m
  0
 • Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
  15h 30m
  2
 • U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen"
  13h 8m
  0
 • Na ambulanti u Suvom Dolu razbijena stakla i iščupana metalna vrata
  20h 33m
  0
 • Proglašen najljepši automobil u 2023. godini
  21h 38m
  0