Акција полиције у Црној Гори: Ухапшено 12 особа због трговине људима

20.11.2019. 19:06
0
ИЗВОР: Срна

Црногорска полиција ухапсила је данас у Херцег Новом, Никшићу и Даниловграду 12 лица, међу којима су и два полицајца, у међународној акцији спречавања трговине људима.

Ухапшена су лица чији су иницијали Љ.Ђ. (39), М.Д. (58), Ж.Д. (23), Д.М. (33), В.П. (33), М.К. (50), С.А. (40), Р.К. (66), Д.Д. (62) и А.П. (31) због сумње да су извршила кривична дјела стварање криминалне организације, те недозвољен прелазак границе и кријумчарење људи, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Полиција је ухапсила и службенике Управе полиције чији су иницијали А.К. (46) и Р.С. (49) због сумње да су извршила кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Начелник Одсјека за сузбијање кривичних дјела кријумчарења и трговине људима и илегалних миграција Никола Меденица рекао је да су осумњичени тражиоцима азила од јануара организовали транзит, смјештај и илегални прелазак границе на рути Албанија, Црна Гора и БиХ и да су прокријумчарили више група у којима је било од 10 до 20 лица.

Он је навео да су тражиоце азила превозили преко Црне Горе до пограничног појаса са БиХ у околини пограничног превоја Илино брдо и Враћеновићи, гдје су групе користећи неприступачност терена илегално улазиле на територију БиХ.

Меденица је рекао да је током вишемјесечних активности у оквиру акције кодног назива "Моника" остварена међународна сарадња са полицијским службама БиХ и размијењене информације и докази.

Коментари 0
Повезане вијести
На подручју ПУ Источно Сарајево нису евидентирана кривична дјела трговине људима На подручју ПУ Источно Сарајево нису евидентирана кривична дјела трговине људима
Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима
Осумњичена да је продала малољетну кћерку за 2.000 евра Осумњичена да је продала малољетну кћерку за 2.000 евра
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    12h 10m
    0
  • Слани мафини
    21h 31m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    23h 26m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    21h 20m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    15h 49m
    3