Акција порибљавања Касиндолске ријеке поточном пастрмком

24.07.2020. 08:49
0
ИЗВОР: СРНА

Активисти Групе грађана у оквиру иницијативе "Стоп изградњи МХЕ на Касиндолској ријеци", у сарадњи са Спортским риболовним друштвом "Жељезница" из Источног Сарајева, организују данас акцију порибљавања Касиндолске ријеке аутохтоном врстом поточне пастрмке.

Активисти групе најављују да је окупљања учесника акције предвиђено испред ресторана "Кула" у Источној Илиџи од 9.30 часова, а порибљавање ће се вршити са 7.000 поточних пастрмки у горњем и доњем току Касиндолске ријеке.

У саопштењу се додаје да су акцију подржали грађани који спроводе активности у вези са заустављањем изградње малих хидроелектрана и уништавања ихтио флоре и фауне ријеке Касиндолке, која је знатно нарушена изградњом Мале хидроелектране /МХЕ/ "Подивич".

Подршку акцији порибљавања исказали су и чланови удружења "Ресурсни Архус центар у БиХ" и "Еко-акција", те "Коалиција за заштиту ријека БиХ", као и активисти бројних еко-удружења, планинарских и риболовних друштава, ловачких удружења у БиХ и љубитељи природе.

Коментари 0
Повезане вијести
Риболовни ''празник'' на водама СРД Жељезница (ВИДЕО) Риболовни ''празник'' на водама СРД Жељезница (ВИДЕО)
Порибљена ријека Биоштица Порибљена ријека Биоштица
Тужбе за наводну клевету против активисткиња из Источног Сарајева због борбе за очување ријеке Касиндолке Тужбе за наводну клевету против активисткиња из Источног Сарајева због борбе за очување ри...
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    12h 50m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    10h 58m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    11h 12m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    8h 34m
    1
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    10h 1m
    0