Ако ме волиш, остави телефон док возиш!

15.09.2023. 10:45
1
ИЗВОР: katera.news

„Ако ме волиш, остави телефон док возиш“, традиционална је кампања компаније м:тел која се наставља и ове године.

Њен циљ је да се скрене пажња јавности на потребу одговорног коришћења мобилних телефона током вожње, а реализује се у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савезом Републике Српске, те бројним медијским кућама које су препознале значај ове акције.

Ове, девете године по реду како се кампања реализује, она почиње у септембру, мјесецу када и нова школска година, као најбоље вријеме да се подсјете возачи на опасности и потребу за одговорним понашањем за воланом, јер ниједан позив или порука није важнија од безбједности нас и наших најмилијих, а нарочито дјеце. Тим више јер по подацима Агенције за безбједност саобраћаја РС, више од шест посто возача користи мобилни телефон током вожње, те да вријеме изложености ризику од употребе мобилног телефона током вожње расте. Истраживања, такође, показују да је око 25 посто саобраћајних незгода проузроковано управо непажњом возача.  

Управо због свега наведеног је ова кампања наишла на велико прихватање како свих оних који се професионално баве безбједношћу саобраћаја, тако и учесника у саобраћају. Доказ да је ово једна од најуспјешнијих превентивних активности у региону јесте  да је кампања „Ако ме волиш остави телефон док возиш“, представљена у Бриселу током сједнице Европског савјета за безбједност саобраћаја као врло успјешна пракса која може бити примјењива широм земаља Европске уније.

Ову важну тему и кампању компаније м:тел, и ове године су подржали бројни медији, као партнери, који су уступили медијски простор како би ова порука стигла до што већег броја возача и учесника у саобраћају.  

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Boba 15.09.2023. 14:25
  Najviše koriste telefone oni koji voze službena auta? Ko tu odgovara?
Повезане вијести
Навијачка атмосфера и у вашем дому: Hisense телевизори по сниженим цијенама у м:тел-у Навијачка атмосфера и у вашем дому: Hisense телевизори по сниженим цијенама у м:тел-у
М:тел кампања „Нема бриге за гиге“ награђена за најбољу употребу видеа и мултимедије М:тел кампања „Нема бриге за гиге“ награђена за најбољу употребу видеа и мултимедије
Најбољи европски фудбал чека вас у м:тел ТВ пакетима Најбољи европски фудбал чека вас у м:тел ТВ пакетима
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  15h 44m
  1
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  11h 51m
  0
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  5h 30m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  13h 34m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  11h 39m
  16