Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš!

15.09.2023. 10:45
1
IZVOR: katera.news

„Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“, tradicionalna je kampanja kompanije m:tel koja se nastavlja i ove godine.

Njen cilj je da se skrene pažnja javnosti na potrebu odgovornog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto savezom Republike Srpske, te brojnim medijskim kućama koje su prepoznale značaj ove akcije.

Ove, devete godine po redu kako se kampanja realizuje, ona počinje u septembru, mjesecu kada i nova školska godina, kao najbolje vrijeme da se podsjete vozači na opasnosti i potrebu za odgovornim ponašanjem za volanom, jer nijedan poziv ili poruka nije važnija od bezbjednosti nas i naših najmilijih, a naročito djece. Tim više jer po podacima Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, više od šest posto vozača koristi mobilni telefon tokom vožnje, te da vrijeme izloženosti riziku od upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje raste. Istraživanja, takođe, pokazuju da je oko 25 posto saobraćajnih nezgoda prouzrokovano upravo nepažnjom vozača.  

Upravo zbog svega navedenog je ova kampanja naišla na veliko prihvatanje kako svih onih koji se profesionalno bave bezbjednošću saobraćaja, tako i učesnika u saobraćaju. Dokaz da je ovo jedna od najuspješnijih preventivnih aktivnosti u regionu jeste  da je kampanja „Ako me voliš ostavi telefon dok voziš“, predstavljena u Briselu tokom sjednice Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja kao vrlo uspješna praksa koja može biti primjenjiva širom zemalja Evropske unije.

Ovu važnu temu i kampanju kompanije m:tel, i ove godine su podržali brojni mediji, kao partneri, koji su ustupili medijski prostor kako bi ova poruka stigla do što većeg broja vozača i učesnika u saobraćaju.  

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Boba 15.09.2023. 14:25
  Najviše koriste telefone oni koji voze službena auta? Ko tu odgovara?
Povezane vijesti
Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije
Putujte bezbrižno uz m:tel roming tarifne opcije Putujte bezbrižno uz m:tel roming tarifne opcije
Praznici su zabavniji uz m:tel IPTV Praznici su zabavniji uz m:tel IPTV
Najčitanije
 • Vozač kamiona iz BiH nestao u Sloveniji, porodica moli za pomoć
  12h 10m
  0
 • Pronađen Bijeljinac za kojim se tragalo u Sloveniji
  3h 24m
  0
 • Jolić: Izvršene pripreme za zimsko održavanje saobraćajnica
  11h 29m
  1
 • Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“
  12h 16m
  0
 • Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
  2h 49m
  0