"Ако сте муслиман станите уз вашу браћу православне хришћане"

19.02.2020. 11:15
0
ИЗВОР: Tanjug

Један од најугледнијих исламских теолога и филозофа шеик Имрам Хусеин позвао је све балканске муслимане да подрже православне вјернике у Црној Гори у одбрани имовине Српске православне цркве.

-Ако сте муслиман станите раме уз раме са вашом браћом православним хришћанима, подржавајући их сложно и солидарно против искварености црногорске владе, која води рат против православне цркве. Молимо се да ове ријечи стигну до вас, да слиједите Божја упутства из Курана и да прихватите ову прилику да станете уз вашу хришћанску браћу како би се одупрли нечасном насиљу црногорске владе- поручио је шеик Имрам.

У свом обраћању Хусеин је повукао границу између хришћана са Запада и православаца, наводећи да православци нису арогантни као они који владају из Вашингтона и Лондона и Париза, указујући на, како је рекао, скорији империјалистички однос такозваног западног хришћанства према Венецуели и Боливији, али и пријетње које су се, управо због њиховог дјеловања, надвиле и над Русијом, Кином, Корејом и Ираном, преноси подгорички портал "In4S".

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 47m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 22m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 21m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 48m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 40m
    0