Млади СДС траже од Владе да исплати доприносе радницима Болнице "Србија"

09.11.2020. 15:48
0
ИЗВОР: Катера

Представници Актива младих Српске демократске странке (СДС) Источна Илиџа позвали су данас Владу Републике Српске да исплати доприносе свим радницима у здравственом систему Републике Српске, а посебно радницима Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Кандидат за одборника СДС у СО Источна Илиџа и члан Актива младих СДС Борис Лукета рекао је новинарима да дуговања по том основу за раднике Болнице износе 43 милиона КМ.

Лукета каже да је изјава премијера Републике Српске Радована Вишковића да ће се дугови исплаћивати само у појединачним случајевима, односно људима који одлазе у пензију, срамотна.

Он је позвао Владу Републике Српске да на мјесто директора Болнице "Србија" постави некога ко је искусан и способан.

- Политика која на руководећа мјеста поставља страначке војнике без дана радног стажа нас је довела у ову незавидну ситуацију. Капацитети Болнице су у расулу, нема довољно кревета, опреме и респиратора – тврди Лукета.

Лукета истиче да директор Болнице "Србија" Небојша Шелија снима предизборне спотове у дворишту основне школа и тиме, како он тврди, крши забрану министарства о уласку у двориште основних школа.

Коментари 0
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 31m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    12h 29m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    20h 55m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    19h 10m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    20h 49m
    0