Актив жена СДС-а Вишеград стао у одбрану Тривићеве

27.02.2020. 20:54
0
ИЗВОР: rtvbn

- Врло је поражавајуће и крајње неумјесно да у 21. вијеку, када свјетска цивилизација биљежи убрзано брисање разлика у полним неједнакостима, носилац једне од највећих државних функција на овакав начин третира посланицу, пружајући на тај начин недоличан примјер понашања друштву у цјелини, саопштио је Актив жена СДС из Вишеграда.

 

Слика

 

 Саопштење Актива жена ОО СДС Вишеград преносимо у цијелости:

- Синоћ су се за говорницом највишег законодавног тијела Републике Српске могле чути веома непристојне и крајње недоличне изјаве српског члана Предсједништва БиХ и предсједника СНСД-а Милорада Додика.

Намјерно не пишемо господина, јер онакво непримјерено обраћање не заслужује никакву врсту титуларења, поготово не господином.

Наиме, покушавајаћу да одговори на дискусију посланице Тривић (Јелена), која га је својим аргументима довела до „зида", Милорад Додик је прибјегао сексистичком односу према посланици, рекавши да му се чини да она ништа друго не ради него прати шта он ради:

-Једном просјечном мушкарцу то би годило - али ето, ја сам потпуно изненађен.-

Врло је поражавајуће и крајње неумјесно да у 21. вијеку, када свјетска цивилизација биљежи убрзано брисање разлика у полним неједнакостима, носилац једне од највећих државних функција на овакав начин третира посланицу, пружајући на тај начин недоличан примјер понашања друштву у цјелини.

Можда се у миљеу у коме „влада" Милорад Додик трпи и прихвата овакав однос, али ми оштро осуђујемо овакав и сваки сличан однос, који умањује и обезврјеђује жену на крајње примитиван начин. 

Очекујемо од Гендер центра Републике Српске као и Агенције за равноправност полова БиХ да јавно осуде овај сексистички наступ Милорада Додика и да на тај начин стану у заштиту свих жена, а посебно носилаца јавних функција, од оваквог третирања.

Сматрамо да понашање највећих инстаци друштва у домену третирања равноправности полова, како у јавном тако и у приватном животу, има рефлексију и на остале сегменте друштва.

Борећи се и залажући  за боље друштво од овог којим управља Милорад Додик, желимо да свака особа, била мушко или женско- има једнак третман у друштву, што је уосталом и један од услова придруживања европској породици развијених земаља - каже се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 42m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    14h 13m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    10h 29m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 36m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    6h 24m
    2