Aktiv žena SDS-a Višegrad stao u odbranu Trivićeve

27.02.2020. 20:54
0
IZVOR: rtvbn

- Vrlo je poražavajuće i krajnje neumjesno da u 21. vijeku, kada svjetska civilizacija bilježi ubrzano brisanje razlika u polnim nejednakostima, nosilac jedne od najvećih državnih funkcija na ovakav način tretira poslanicu, pružajući na taj način nedoličan primjer ponašanja društvu u cjelini, saopštio je Aktiv žena SDS iz Višegrada.

 

Slika

 

 Saopštenje Aktiva žena OO SDS Višegrad prenosimo u cijelosti:

- Sinoć su se za govornicom najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske mogle čuti veoma nepristojne i krajnje nedolične izjave srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Namjerno ne pišemo gospodina, jer onakvo neprimjereno obraćanje ne zaslužuje nikakvu vrstu titularenja, pogotovo ne gospodinom.

Naime, pokušavajaću da odgovori na diskusiju poslanice Trivić (Jelena), koja ga je svojim argumentima dovela do „zida", Milorad Dodik je pribjegao seksističkom odnosu prema poslanici, rekavši da mu se čini da ona ništa drugo ne radi nego prati šta on radi:

-Jednom prosječnom muškarcu to bi godilo - ali eto, ja sam potpuno iznenađen.-

Vrlo je poražavajuće i krajnje neumjesno da u 21. vijeku, kada svjetska civilizacija bilježi ubrzano brisanje razlika u polnim nejednakostima, nosilac jedne od najvećih državnih funkcija na ovakav način tretira poslanicu, pružajući na taj način nedoličan primjer ponašanja društvu u cjelini.

Možda se u miljeu u kome „vlada" Milorad Dodik trpi i prihvata ovakav odnos, ali mi oštro osuđujemo ovakav i svaki sličan odnos, koji umanjuje i obezvrjeđuje ženu na krajnje primitivan način. 

Očekujemo od Gender centra Republike Srpske kao i Agencije za ravnopravnost polova BiH da javno osude ovaj seksistički nastup Milorada Dodika i da na taj način stanu u zaštitu svih žena, a posebno nosilaca javnih funkcija, od ovakvog tretiranja.

Smatramo da ponašanje najvećih instaci društva u domenu tretiranja ravnopravnosti polova, kako u javnom tako i u privatnom životu, ima refleksiju i na ostale segmente društva.

Boreći se i zalažući  za bolje društvo od ovog kojim upravlja Milorad Dodik, želimo da svaka osoba, bila muško ili žensko- ima jednak tretman u društvu, što je uostalom i jedan od uslova pridruživanja evropskoj porodici razvijenih zemalja - kaže se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravilima Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravi...
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 18m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 46m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 19m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 11m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 19m
    0