Албанац насрнуо ножем на двојицу Срба

13.06.2022. 12:55
0
ИЗВОР: novosti.rs

Двојица младића српске националности из Партеша, Божидар С. и Велибор Д. брутално су нападнути, када је на њих ножем насрнуо мушкарац албанске националности, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.

Брутални напад догодио се претходне ноћи у селу Стража код Новог Брда, а Божидар и Велибор су превезени у гњиланску болницу гдје су им констатоване тешке повреде и убоди у предјелу грудног коша и само пуком срећом нису животно угрожени, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ истиче да ће пружити сву неопходну помоћ повријеђеним младићима и наглашава да је овај инцидент снажно забринуо и унио немир међу српски народ у Косовском Поморављу.

Из Канцеларије указују да се овај напад дешава након серије етничких инцидената усмјерених према Србима на КиМ, којима смо свједочили претходног викенда, а на које су остали нијеми и представници из Приштине, али и међународне заједнице.

Подсјећају да су више пута упозоравали да нереаговање и политика некажњавања стимулативно дјелују на подизање тензија на терену, које су сада кулминирале нападом на двојицу српских младића.

- Шта треба да се деси да представници међународне заједнице озбиљно схвате повећање броја етнички мотивисаних инцидената и предузму кораке из своје надлежности да заштите Србе на КиМ - упитали су из Канцеларије за КиМ.

Поручују да нема сумње да се Срби оркестрирано нападају под диригентском палицом Аљбина Куртија, који у свом запаљивом рјечнику свакодневно напада Србе и тиме од њих прави легитимне мете.

- Срамно је и недопустиво да се у 21. веку и у срцу Европе наочиглед читаве међународне заједнице одвија отворено насиље које има за циљ да етнички очистити тероторију КиМ од Срба. Насилници се не кажњавају, злочини према Србима се не осуђују и то је велика флека на образу међународних званичника - наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 7m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 59m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 50m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 42m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 35m
    0