Албанци запалили српску заставу

29.05.2022. 19:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Група млађих Албанаца украла је данас и запалила заставу Србије са споменика палим борцима у српском селу Прилужје, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, уз оцјену да албанска страна оваквим недјелима на рачун Срба руши све мостове помирења.

Они су искористили ситуацију када у селу није било струје усљед јаког невремена и око 16.00 часова покидали ланац испред споменика, украли српску тробојку коју су потом запалили у улици која води ка албанском дијелу села.

Овај ванадалски чин примијетили су мјештани који су чули како пјевају албанске пјесме. Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај.

- Реч је о још једном притиску и провокацији на рачун Срба у овој већински српској средини која има за циљ да их онеспокоји и протера са кућног прага - наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила овај вандалски чин албанских изгредника који показује да у албанском друштву нема ни трунке поштовања за вриједности српског народа.

Док се Срби и званични Београд труде да омогуће миран суживот српског и албанског народа у покрајини, наводе из Канцеларије, "албански представници оваквим неделима руше све мостове помирења".

- Такви чинови инспирисани су антисрпском реториком Приштине и Аљбина Куртија који жели да на Косову и Метохији нема више Срба - наводе из Канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 23m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 29m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 56m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 48m
    0