Амбасадор Кине уручио Шеранићу контингент заштитне опреме

26.04.2020. 15:15
0
ИЗВОР: СРНА

Амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг уручио је данас министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу донацију медицинске и заштитне опреме потребне за спречавање ширења вируса корона.

Шеранић је захвалио Влади Кине и истакао да управо захваљујући кинеској Амбасади у БиХ Српска има могућност да сарађује са компанијама из те азијске земље.

- Ове компаније су донирале и вољне су да то и даље чине донирајући заштитну опрему да би се адекватно могли борити против вируса корона - рекао је Шеранић новинарима.

Он је додао да је ово узвраћена помоћ, јер је Република Српска симболично помогла Кини на почетку епидемије, те истакао значај да се настави разноврсна помоћ која постоји у оквиру сарадње Кине и Српске.

Шеранић је и у име предсједника Владе Српске Радована Вишковића, здравствених радника који ће користити заштитну опрему, али и становништва Српске захвалио Кини за све што чини за Републику Српску.

Амбасадор Ђи је напоменуо да је ријеч о помоћи од срца иако није велика количина опреме која је данас донирана.

- Желимо на овај начин да изразимо наше јединство и покажемо да смо увијек уз вас - рекао је Ђи.

Он је напоменуо да је Кина прије два мјесеца, када је пролазила најтеже тренутке у борби против пандемије, добила подршку од многих званичника, као што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, те многих пријатеља из Српске.

- Добили смо подршку и од универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву. Кинески народ зна да буде захвалан и да узврати, те ћемо учинити све у оквиру својих могућности да вам помогнемо у борби против пандемије вируса корона - рекао је Ђи.

Он је напоменуо да је данашња помоћ други контигент донације из Кине, те да је први раније стигао у Сарајево.

- Надамо се да ће у будућности и кинеске локалне власти, те представници цивилног друштва, као и компаније из Кине и појединци пружити помоћ БиХ - рекао је Ђи.

Он је изразио задовољство јер су данас стигле добре вијести из кинеског града Вухана, који је највише био захваћен вурусом корона, да су сви пацијенти отпуштени из болница овог града.

- Свакако ћемо и даље радити све активности на превенцији и контроли, јер се сада суочавамо са увезеним случајевима из иностранства - рекао је Ђи.

Он је изразио задовољство што је и у БиХ, укључујући Републику Српску, пандемија стабилизована, те се нада и скором паду броја заражених.

Ђи је данас уручио донацију од по 1.000 комада тестова, медицинских маски, визира, хируршких рукавица, те заштитне обуће.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској? Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској?
Најчитаније
 • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
  22h 40m
  0
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  20h 9m
  0
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  14h 23m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  19h 27m
  1
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  10h 35m
  0