Америка жели да Украјину претвори у колонију

02.06.2022. 11:23
0
ИЗВОР: srna.rs

Америчко руководство жели да претвори Украјину у своју колонију, искористи све ресурсе те земље и употријеби је за слабљење Русије, написао је данас предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин на "Телеграму".

Он је рекао да амерички предсједник Џозеф Бајден тврди да САД желе да виде "демократску, независну, суверену и напредну Украјину".

- САД су имале осам година да Украјину направе `демократском, независном, сувереном и напредном`, када су након државног удара амерички савјетници и инструктори заправо контролисали режим у Кијеву. Умјесто да се земља развије, Украјина, која има огроман потенцијал, опљачкана је - навео је Володин.

Он је оцијенио да Вашингтону "није потребна независна Украјина".

- Руководство САД жели да од ње направи своју колонију. Да извуче све ресурсе из те земље и да је користи само за слабљење Русије - нагласио је предсједник Думе.

Володин је додао да је "цијели свијет видио до чега је америчка демократија довела у Либији, Ираку, Авганистану, Сирији и Југославији". 

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 2m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 35m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 1m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 14m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 43m
    3