Amerika želi da Ukrajinu pretvori u koloniju

02.06.2022. 11:23
0
IZVOR: srna.rs

Američko rukovodstvo želi da pretvori Ukrajinu u svoju koloniju, iskoristi sve resurse te zemlje i upotrijebi je za slabljenje Rusije, napisao je danas predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin na "Telegramu".

On je rekao da američki predsjednik Džozef Bajden tvrdi da SAD žele da vide "demokratsku, nezavisnu, suverenu i naprednu Ukrajinu".

- SAD su imale osam godina da Ukrajinu naprave `demokratskom, nezavisnom, suverenom i naprednom`, kada su nakon državnog udara američki savjetnici i instruktori zapravo kontrolisali režim u Kijevu. Umjesto da se zemlja razvije, Ukrajina, koja ima ogroman potencijal, opljačkana je - naveo je Volodin.

On je ocijenio da Vašingtonu "nije potrebna nezavisna Ukrajina".

- Rukovodstvo SAD želi da od nje napravi svoju koloniju. Da izvuče sve resurse iz te zemlje i da je koristi samo za slabljenje Rusije - naglasio je predsjednik Dume.

Volodin je dodao da je "cijeli svijet vidio do čega je američka demokratija dovela u Libiji, Iraku, Avganistanu, Siriji i Jugoslaviji". 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Kako sam zaboravio rođeno dijete: Potresna priča oca čiji je sin umro u kolima Kako sam zaboravio rođeno dijete: Potresna priča oca čiji je sin umro u kolima
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 15m
    0
  • Slani mafini
    16h 36m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 31m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 25m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 54m
    3