Амфилохије одликује полицајца који је дао отказ

29.12.2019. 11:28
0
ИЗВОР: Срна

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликоваће Орденом Светог Петра Цетињског полицајца Милоја Шћепановића, који је прије два дана дао отказ, јер није хтио да бије свој народ у Никшићу, окупљеног поводом усвајања дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести, сазнају "Вечерње новости".

Шћепановић је јуче прихватио понуду за посао у Херцег Новом. Црква ће, према ријечима свештеника из Херцег Новог, обезбиједити смјештај Милоју Шћепановићу.

Шћепановић је јуче објаснио да није желио да пендреком растјерује свој народ, те да су га ријечи једне дјевојке инспирисале да напусти службу.

- Ако ти дјевојка од 20 година на улици каже - "немојте људи, ми смо ваш народ", шта ја да очекујем? То је могла да буде моја кћерка, сестра, синовица... И шта сад? Да користим пендрек да растјерујем народ или да кренем на полицију. Заиста не разумијем - испричао је Шћепановић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 0m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 56m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 0m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 53m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 50m
    0